''İbrahimi yeni bir teklif getirmedi''

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Basın Sözcüsü Velid el-Bunni, Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-AhDar el-İbrahimi'nin, Suriye krizinin çözümü konusunda yeni bir teklif getirmediğini söyledi.

27 Aralık 2012 Perşembe 20:17 tarihinde eklendi.

 

Bunni, düzenlediği basın toplantısında, SMDK olarak İbrahimi ile Suriye krizinin siyasi yollarla çözümü konusunda genel görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti. 
 
Esed rejimi tarafından işlenen suçların araştırılması için uluslararası komisyon kurulması çağrısı yapan Bunni, son zamanlarda fırınlara yönelik saldırıların arttığını vurguladı. 
 
Muhaliflerin Esed rejiminin bütünüyle gitmesi dışında bir çözümü kabul etmeyeceğinin altını çizen Bunni, eli kana bulaşmış kişilerle masaya oturmalarının mümkün olmadığını belirtti. 
 
Bunni, Rusya'yı Suriye halkının yanında yer almaya çağırarak, Esed rejimin yıkılmasının kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü. 
 
Velid el-Bunni, ''Suriye'nin Dostları'' ülkelerinden verdikleri sözleri yerine getirmelerini ve Suriye halkına siyasi ve maddi desteklerini artırmalarını istedi. 
 
Suriye'nin geleceğini gerçekleştirilecek seçimler sonunda sandıktan çıkacak sonuçların belirleyeceğine değinen Bunni, herhangi bir siyasi veya askeri grubun ülkenin geleceğini belirlemesinin söz konusu olmadığını kaydetti.