İki sanık konuşmaya hazır

NSU Davası'nın dün yapılan dördüncü duruşmasında sanıklardan Carsten S. ve Holger G., suskunluklarını bozup konuşacaklarını açıkladı.

İki sanık konuşmaya hazır
17 Mayıs 2013 Cuma 15:30 tarihinde eklendi.

Duruşmada NSU'nun Köln'de gerçekleştirdiği bombalı saldırısının davanın bir parçası olarak kalması kararlaştırıldı. Savunmanın daha önce verdiği dilekçelerin ele alındığı mahkemeye 4 Haziran günü devam edilecek.

NSU Davası'nın dünkü oturumunda beklenmedik bir gelişme yaşandı. Sanıklardan Carsten S., dava hakkında konuşmak istediğini açıkladı. Cartsen S., ayrıca davacıların sorularına cevap vermeye de hazır olduğunu ifade etti. Holger G.'nin avukatı da müvekkilinin konuşacağını ifade etti. Ralf Wohlleben'in avukatı Nicole Schneiders, müvekkili adına savunma yapacağını dile getirirken, Beate Zschaepe ve Andre Eminger konuşmak istemediklerini avukatları aracılığıyla bildirdi. Böylece yaklaşık 3 hafta sonra yapılacak 5. oturumda sanıkların ifadesinin alınmasına başlanacak.

KÖLN BOMBALI SALDIRISI NSU DAVASINDAN AYRILMAYACAK

Duruşmalarda müdahil avukatlarından birinin Köln bombalı saldırısında mağdur olan herkesin mahkeme tarafından araştırılması için dilekçe vermesi diğer müdahil avukatların tepkisine yol açtı. Müdahil avukat Adnan Menderes, bu avukatla görüştüklerini ve dilekçesini geri çekmeye ikna ettiklerini söyledi. Mahkemeye spekülatif bir dilekçe verilmemesi gerektiğini anlatan Menderes, bu dilekçenin Köln'de gerçekleştirilen bombalı saldırının NSU Davası'ndan ayrılmasına yol açabileceğini ve davayı daha da uzatabileceğini belirtti. Duruşmanın ikinci gününde, duruşmalara katılacak mağdurların sayısının fazla olabileceği gerekçesiyle Neonazi terör örgütünün Köln bombalı saldırısının NSU davasından ayrı bir davada görülmesi gündeme gelmişti. Buna mağdurlar ve savcılık, bu saldırı davasının geçikeceği ve belki de zaman aşımından hiç görülemeyeceği gerekçesiyle karşı çıktı. Hakimler, Köln saldırısının NSU Davası'nın bir parçası olacağına karar verdi.


CİHAN