İlginç bir boşanma hikayesi

Adana'da 4 yıl önce 28 yaşındaki Ömer Avşar ile nikah kıydıktan sonra Almanya'da yaşamaya başlayan ve 2 çocuğu olan 26 yaşındaki Esra Tek, geçen yıl boşandı.

01 Nisan 2013 Pazartesi 18:56 tarihinde eklendi, 2.569 kez okundu.

 

Esra Tek, ardından geldiği Türkiye'de geçen 28 Mart'ta dini nikahla başka birisiyle evlendi. Türkiye'de resmen boşanmadığını söyleyen Ömer Avşar, "Beni Türkiye'de boşamadan gayri meşru yollardan başka biriyle birlikte evlendi" diyerek eski eşini suçladı. Esra Tek ise "Almanya'daki mahkemenin verdiği boşanma kararını Türkiye'de Aile Mahkemesi'nde tanıtmak için dava açtık. Sonucu bekliyoruz" diye konuştu.
 
Adanalı elektrik-elektronik mühendisi Ömer Avşar ile bir süre babasının Almanya'daki kuaför salonunda çalışan Esra Tek, 2007'de tanıştıktan sonra 25 Ocak 2008'de evlendi. Çift, Adana'da yapılan düğünün ardından Almanya'nın Rothenburg kentine yerleşti.

Çiftin bu evlilikten şimdi 4 yaşında olan D.M. ve 3 yaşındaki E.G. adında 2 kızları oldu. Bir süre mutlu bir birliktelik yaşayan çiftin arasında sorunlar baş gösterdi. 'Şiddetli geçimsizlik' şikayetiyle Rothenburg Mahkemesi'nde geçen yıl dava açan çift, anlaşmalı olarak boşandı ve çocukların velayeti annelerine verildi.
 
DÜĞÜN YAPILDI
 
Çift boşandıktan sonra çocukları D.M. babasının, E.G. de annesinin yanında kalmaya başladı. Boşandıktan sonra küçük kızıyla birlikte Türkiye'ye gelen Esra Tek, Almanya'daki mahkemenin verdiği boşanma kararını hukuken Türkiye'de tanıtmak ve geçerli hale getirmek için Adana'da Aile Mahkemesi'ne başvurdu. Davada henüz bir karar çıkmazken Esra Tek, geçtiğimiz 28 Mart'ta dini nikah kıyıp Melisa Düğün Salonu'nda yakınlarının katıldığı bir tören düzenleyerek Can Kazı ile yaşamını birleştirdi.
 
ESKİ EŞİ TEPKİLİ
 
Eşinin resmi olarak Türkiye'de kendisinden boşanmadan başka birisiyle evlendiğini ileri süren Ömer Avşar, "Eşimle geçinemedik. Almanya'da boşandık. Ama Türkiye'deki kayıtlarda resmen boşanmamış görünüyoruz. O Türkiye'de hala benim karım olarak görünüyor. Beni boşamadan başka birisiyle evlenmesini doğru bulmuyorum" diye açıklama yaptı.
 
Ömer Avşar'ın Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde yaşayan babası Ahmet Avşar da "Almanya'da boşandılar ama hala Esra burada benim nüfus kütüğümde gelinim olarak görünüyor. Şimdi Allah esirgesin benim ve ailemin başına bir şey gelse sadece Esra benim mirasçım olarak kalacak. Bu nasıl bir iş?" diye tepki gösterdi.
 
ESRA TEK YANIT VERDİ
 
Eski eşi tarafından suçlanan Esra Tek ise dini nikah kıyıp yakınlarının katıldığı bir düğünle evlendiğini doğrulayarak, şunları söyledi:
 
"Evliliğim süresince sözlü ve fiili şiddete uğradım. Sürekli bana güvensizlik gösteriyordu. Bana güvenemiyordu. Ben alnımın akıyla burada konuşabiliyorsam, benim bu konularda hiçbir suçumun olmadığındandır. Eski eşime bir şeyleri düzeltebileceğimizi de söyledim. Beni mahkeme bitmeden başkasıyla evlenmekle suçluyor ama eski eşim benimle evliyken görüştüğü insanlar da oldu. Almanya'da boşandık ve ben resmi nikahımı bitirmek için Türkiye'ye geldim.

Alman mahkemesindeki kararı teyit etmek için dava açtık. Bu davanın kısa sürede sonuçlanmasına yaklaşmıyorlar ve benim yaptığımı uygunsuz olarak görüyorlar. Ben Allah katında nikahımı kıymış ve öyle yaşıyorum. Evet evlendim. Evlendiğim insan benim arkamda çünkü benim 2 çocuğum var. Ben yuva kurmaya çalışıyorum."

DHA