İlk cemre ne zaman düşüyor?

Baharın ve havaların ısınmaya başlamasının müjdecisi olarak bilinen ilk cemre bugün havaya düştü.

İlk cemre ne zaman düşüyor?
19 Şubat 2013 Salı 14:58 tarihinde eklendi, 4.103 kez okundu.

 

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kırlarda tablo gibi güzellikler ortaya çıktı. Bodrum'da hava sıcaklığı 18 derece ölçülürken, aileler çocuklarıyla birlikte kırlarda papatya ve dağ lalesi topladı.
 
Ülkenin büyük bir bölümünde soğuk hava etkiliyken, Bodrum kırları açan rengarenk lalelerle coştu. Kızılağaç, Ortakent-Yahşi ve Bitez beldeleri kırlarına giden aileler çocukları ile lale ve gelincik topladı, piknik yaptı. Kış ortasında tablo gibi güzel bir manzara ortaya çıktı. Üç yaşındaki oğlu Atilla ile lale toplayan 37 yaşındaki Aytül Derici, "Havanın güneşli olmasını fırsat bilerek oğlumla kırlara geldik. Güneşli hava güzel havada piknik yapıp çiçek toplamanın tadını çıkardık. Bodrum'da yaşamakla çok şanslıyız. Kış ortasında Bodrum'daki bu manzara eminim dünyanın hiçbir yerinde yok. Topladığımız çiçekleri eve götürüp en güzel köşeye koşacağız" dedi.
 
Güneşli ve güzel havayı değerlendirmek isteyen Bodrumlular da sahil kenarındaki kafeteryaları doldurdu. Bazıları güneşin altında oturmayı tercih etti.
 
İlk cemrenin havaya düşmesinin ardından inanışa göre ikinci cemre 26-27 Şubat'ta suya, üçüncü cemre ise 5-6 Mart'ta toprağa düşecek.

DHA