İmdadına Akut yetişti

Bodrum'da kuyuya düşen köpek, AKUT ekipleri ve vatandaşların yaptığı çalışma sonucu kurtarıldı.

30 Kasım 2012 Cuma 18:54 tarihinde eklendi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ortakent-Yahşi beldesi Müsgebi Caddesi'ndeki bir evin bahçesinde bulunan ve yaklaşık 10 metre derinliğindeki su dolu kuyuya bir köpek düştü. Köpeğin kuyuya düştüğünü fark eden bahçe sahibi Hüseyin Türk, AKUT ekiplerine haber verdi.

 
Kısa sürede olay yerine gelen AKUT Bodrum gönüllüleri, yaklaşık 5 saat kuyuda kaldığı tahmin edilen köpeği kurtarmak için çalışma başlattı. Boğulmaması için önce kuyuya atılan ip köpeğin boynuna dolandı. Daha sonra ekiplerce hazırlanan halata bağlanan AKUT gönüllüsü kuyuya indi. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından köpek, ip yardımıyla kuyudan çıkarıldı.
 
Bahçe sahibi Hüseyin Türk, kuyudan ses gelmesi üzerine fark ettiği köpeği kurtarılması önce komşularıyla çalışma yaptıklarını, ancak başarılı olamayınca AKUT ekiplerine haber verdiklerini söyledi.
 
AKUT ekipleri ile gelen veteriner Tuncay Çelik de köpeğin durumunun iyi olduğunu belirterek, ''Önemli bir sorunu yok. Serum takacağız. Büyük ihtimalle yoğun bakımda vücut ısısını yükselteceğiz. Genel durumunu kontrol edeceğiz'' dedi.
 
Bodrum AKUT lideri Sadettin Uslu ise yaptıkları çalışma ile köpeği kuyudan çıkardıklarını anlatarak, ''Bize haber verilmesinin ardından hemen bölgeye geldik. Hayvan öğle saatlerinden bu yana kuyudaymış. 

Arkadaşlarımızdan birisi kuyuya indi ve kurtardık. Veteriner gerekli müdahaleyi yapacak'' diye konuştu. Köpek, daha sonra tedavisine devam edilmek üzere veteriner kliniğine götürüldü.