İngiliz gençler Müslümanlara güvenmiyor

İngiltere'de yapılan bir ankette gençlerin dörtte birinden fazlasının Müslümanlara kuşkuyla yaklaştığı ortaya çıktı.

İngiliz gençler Müslümanlara güvenmiyor
25 Eylül 2013 Çarşamba 19:52 tarihinde eklendi.
BBC Radio 1'de yayınlanan Newsbeat programı için yapılan ankette, 18-24 arası gençlerin yüzde 27'si Müslümanlara güvenmediklerini söylerken yüzde 28'lik bir oran da İngiltere'nin daha az Müslüman ile daha iyi olacağı yanıtını verdi.

ComRes Araştırma şirketinin Newsbeat programı adına bin genç ile yaptığı anket sonuçlarına göre yüzde 60 dolayında İngiliz genç, İngiliz kamuoyunda Müslümanların olumsuz bir görüntüye sahip olduklarını düşünüyor. Sadece yüzde 29 oranındaki bir yüzdelik Müslümanların toplumlarında aşırıcılıkla mücadele için yeteri kadar çaba gösterdikleri yanıtını verirken yüzde 40'tan fazla bir oran Müslümanların toplumun geri kalanı ile aynı değerleri paylaşmadığını söyledi. Buna karşın ankete katılanların yüzde 48'i İslamın barışsever bir din olduğunu düşünüyor.
 
MÜSLÜMANLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA ARTIŞ
 
Londra Metropolitan Polis'ten alınan verilere göre, geçtiğimiz yıl Londra'da Müslümanlara karşı işlenen suçlarda yüzde 61 oranında artış kaydedildi. İngiltere Müslüman Konseyi ise bu artışın geçtiğimiz mayıs ayında İngiliz asker Lee Rigby'nin öldürülmesinden bu yana daha da arttığı görüşünde.
 
İngiliz Daily Telegraph gazetesine konuşan Aşırıcılık ve Terörizm araştırma projesi Extremis Project üyesi Profesör Matthew Goodwin, İngiltere'deki nüfusun önemli bir bölümünün İslam hakkında olumsuz fikirlere sahip olduğunu belirtti. İngiltere hükümeti ise İslam karşıtı işlenen suçları kayıt altına almak ve bu suçların kurbanlarına destek olmak amacıyla bir hizmet oluşturma hazırlığı yapıyor.

DHA