İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi

İngiltere'nin yeni Ankara Büyükelçisi'nin Richard Peter Moore olacağı açıklandı.

07 Aralık 2012 Cuma 18:25 tarihinde eklendi.

 

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Moore'un görevini, mevcut Büyükelçi David Reddaway'den Ocak 2014'te devralacağı belirtildi.
 
Richard Peter  Moore, geçen Kasım ayına kadar Dışişleri Bakanlığı'nın Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Dairesi'nin direktörlüğünü yaptı.

1987'de İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başlayan Moore, Ortadoğu ve güvenlik politikaları gibi alanlarda da görev yaptı. Türkçe bilen Moore, daha önce Türkiye'nin yanı sıra Vietnam, Pakistan, Malezya ve İran gibi ülkelerde de çalıştı.
 
Türkiye'ye büyükelçi atanmasıyla ilgili Richard Peter Moore, ''Diplomatik kariyerimin erken bir aşamasında görev yaptığım Türkiye'ye döneceğim için memnuniyet duyuyorum. Yakın NATO müttefikimiz, AB üyesi adayı ve artan önemde siyasi ve ticari ortağımız olan Türkiye ile yakından çalışacağım ve ülkelerimiz arasında gelecek yıllarda daha da güçlü dostluk ve güven kurmak için sabırsızlanıyorum'' dedi.
 
Evli ve iki çocuğu olan Richard Peter Moore, 1991-92 yıllarında İngiltere'nin İstanbul konsolosluğunda, 1990 yılında ise İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliğinde görev yapmıştı.