İngitere Başbakanı'ndan KEBAP MESAJI

İNGİLTERE’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı girişimcilerin en önemli iş alanlarından birisi olan kebap işletmeleri, İngiliz ekonomisinin dikkat çeken dinamiklerinden biri haline geldi.

İngitere Başbakanından KEBAP MESAJI
20 Aralık 2014 Cumartesi 00:39 tarihinde eklendi.
İNGİLTERE’de yaşayan Türkiyeli ve Kıbrıslı girişimcilerin en önemli iş alanlarından birisi olan kebap işletmeleri, İngiliz ekonomisinin dikkat çeken dinamiklerinden biri haline geldi.
 
İngiltere Başbakanı David Cameron başta olmak üzere birçok bakan ve tanınmış politikacı, 7 Ocak’ta Londra’da yapılacak ‘Britanya Kebap Ödülleri’ için mesaj yayınladı. Mecliste grubu bulunan 3 büyük partinin liderleri ve hükümet temsilcileri yayınladıkları mesajlarla organizasyona olan desteklerini vurguladı. Bu yıl üçüncüsü yapılan yarışma için adaylık önerileri devam ederken, parlamentonun karşısındaki 1200 kişilik Waterloo Park Plaza Otel’de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak olan ödüller için en önemli mesajlardan birisi Başbakan David Cameron’dan geldi. 
 
Kebap sektörünün İngiliz ekonomisine büyük bir katkısı olduğunu kaydeden Cameron, kebap işletmelerinin başarılı birer girişimcilik örneği olduğunu vurguladı. Başbakan’ın mesajında en çok dikkat çeken bölüm ise kebabın, İngiliz yemek kültürünün bir parçası haline geldiğini söylemesi oldu. Kebabın İngilizlerin ünlü balık-patates yemeğinin ve Asyalı göçmenlerin neredeyse 100 yıl önce İngiliz mutfağına soktukları ‘curry’ kadar yemek kültürüne ait olduğunu ifade eden David Cameron, daha önce ödül alan kebap işletmelerini de kutladı. 
 
Başbakan Yardımcısı Nick Clegg ve Ana Muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband da yayınladıkları mesajlarla ‘Britanya Kebap Ödülleri’ organizasyonuna desteklerini ifade etti. Ed Miliband yayınladığı mesajda kebabın İngilizlerin en popüler yemeklerinden birisi haline geldiğini vurguladı. Kebap işletmelerinin ekonomiye yıllık 2 milyar sterlin’den fazla katkısı olduğuna dikkat çeken Miliband, ‘Kebab Ödülleri’ organizasyonunun sektörde ağır bir çalışma temposu ile faaliyet gösteren aşçılar ve işletme sahipleri için önemli bir kutlama olduğunu kaydetti. 
 
Etkinlikle ilgili bir diğer önemli mesaj da Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’dan geldi. Başkentin Türk asıllı Belediye Başkanı, dünyanın her bölgesinden farklı mutfaklara ev sahipliği yapan bir kentte yönetici olmaktan mutluluk duyduğunu söylerken, kebap işletmelerinin Londra’nın uluslararası yemek kültürünü en iyi yansıtan yerler arasında bulunduğunu belirtti. 

DHA