İnsanlık dramı ödülü kazandırdı

Oskar ödüllü Hollywood yıldızı aktör George Clooney 26 şubat Salı akşamı Almanya'nın ünlü turistik kenti Baden Baden’e geliyor.

İnsanlık dramı ödülü kazandırdı
21 Şubat 2013 Perşembe 11:09 tarihinde eklendi, 8.337 kez okundu.

 

Almanya'nın en prestijli 2012 medya ödülü 'Deutsche Medienpreis 2012' ye layık görülen ünlü aktör Clooney'in ödül törenine sinema, iş, sanat, spor, basın, siyaset ve şov dünyasının tanınmış simaları davet edildi. Baden Baden 'Kongresshaus' salonunda yapılacak ödül töreni 1992 yılından beri 'Media Control' tarafından organize ediliyor. Bir yıl içinde topluma değişik alanlarda hizmet veren, yardımcı olan, örnek kişilik sergileyen şahışlara verilen ödül için anket yapılıyor. Media Control'ün hazırladığı anket başta Alman Medyasının önde gelen isimleri ve Genel Yayın Yönetmenlerinin aldıkları ortak kararla yılın medya ödül sahibi tespit ediliyor. Bugüne kadar Bill Clinton, Hillary Clinton, Dalai Lama, Steffi Graf, Andre Agassi, İspanya Kralı Juan Carlos, Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Şansölye Angela Merkel, Ürdün Kralı Hüseyin, Nelson Mandela, Boris Jelzin, Gerhard Schröder, Dr. Helmut Kohl, Yassir Arafat, François Mitterrand gibi çok sayıda tanınmış şahsiyetlere Baden Baden'de 'Deutsche Medienpreis' ödülü verildi. Lacivert Brezilya mermeri üzerine seramik el yapımı ödül her yıl değişik form ve figürle rengarenk olarak hazırlanıyor.
 
İNSANLIK DRAMI CLOONEY’E ÖDÜL KAZANDIRDI
 
Dünyaca ünlü aktör George Clooney’in aklında hep gazeteci olmak vardı. Üniversiteyi bitirmeden ayrılan Clooney tv. dizilerinde rol alıp kısa zamanda şöhret oldu. Arkasından sinema filmlerinde yardımcı oyuncu rollerinde özellikle kadınların beğenisini kazanan Clooney 2006 yılında 'Syriana' filmiyle ilk Oskar'ını kazandı. Çok sayıda sinema filminde rol alan Clooney 'Oceans Eleven', 'Batman and Robin', 'Good Night and Good Luck' filmleriyle daha da ünlendi. Siyasetçi olmadan siyaset yapan Clooney Sudan'ın Darfur bölgesinde yaşanan insanlık dramını dünya kamuoyuna duyurmayı başardı. Çok sayıda röportaj ve belgesel hazırlayan aktör Clooney 2008 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon tarafından Birleşmiş Milletler barış elçisi ilan edildi . Sudan ve çevresinde yaptığı başarılı barış çalışmalarından dolayı Clooney 'Deutsche Medienpreis 2012' ödülüne layık görüldü. Amerika'lı aktörün çalışmaları kendi ülkesinde de ses getirdi. Aktör Clooney tanınmış kişiliğini kriz bölgelerinde ezilen, eziyet gören insanların yararına çevirmesi Amerika Güvenlik Konseyi’nin de dikkatini çekti.

DHA