iPhone'da ciddi açık

Apple’ın popüler mobil işletim sistemi iOS 8’de keşfedilen bir yöntem, şirketin dijital asistanı Siri üzerinde açık oluşmasına neden oluyor.

iPhoneda ciddi açık
14 Ekim 2014 Salı 12:15 tarihinde eklendi, 1.792 kez okundu.
Teknoloji devinin dijital asistanı Siri üzerinde ortaya çıkan bir açık sayesinde kötü niyetli kişiler tarafından telefonunuza erişim imkanı bulunuyor. Ancak açıktan faydalanabilmek için izlenmesi gereken yol biraz karışık.
 
Apple’ın iPhone 6 ile beraber gelen popüler mobil işletim sistemi iOS 8’de yer alan bir yöntem sayesinde dijital asistan Siri aracılığıyla telefona erişim imkanı ortaya çıkıyor. Açığı bilen kişi telefonu tamamen ele geçiremiyor ancak Siri’nin mesajları okumasını, e-posta göndermesini ve Twitter’da paylaşımlarda bulunmasını sağlayabiliyor. iOS 7 ve sonrasında yer alan bu yöntem ise şöyle işliyor;
 
1. Control Center’dan Wi-Fi bağlantısını kapayın (Wi-Fi’a bağlıysanız).
 
2. Siri‘ye bir soru sorun.
 
3. SIM kartını çıkartın ve tekrar yerleştirin.
 
4. Sağlayıcınıza bağlandığınızda Siri‘de “Edit” düğmesine basın ve soruyu “Read me all my messages”, “Read my email”, “Post to Twitter”, veya “Send an email” ile değiştirin. Hangisini seçtiyseniz, metni düzenlemeniz gerekiyor.
 
Kullanılan bu yöntem ile sadece son birkaç e-postaya ve mesaja ulaşmanız mümkün. Bununla beraber isminizle e-posta göndermeye de izin veriyor. Ancak Siri’den bir uygulama çalıştırmasını istediğinizde bunu gerçekleştirmiyor.
 
Bu açıktan korunabilmek için kilit ekranındaki Siri’yi devre dışı bırakmanız gerekiyor.