"Irak’ta ilk kez bizi susturmuyorlar"

El Cezire kalanlının Erbil Temsilcisi Ahmet Zaweti, Irak’ta kendilerine yönelik kısıtlamanın ilk olmadığını söyledi.

01 Mayıs 2013 Çarşamba 20:31 tarihinde eklendi.

 

Irak Başbakanı Nuri El Malik’inin çalışmasını iptal ettiği 10 televizyon kanalı arasında bulunduğunu hatırlatan Zaweti, daha önce de El Cezire’nin Irak’ta 7 yıl yasaklandığını belirtti.

Konuyla ilgili Cihan Haber Ajansı(Cihan) muhabirine konuşan Ahmet Zaweti,” Bizim Irak'ta yasaklanmamız ve susturulmaya çalışılmamız ilk değildir. Kanalımız daha önce de 7 yıl Irak'ta yasaklanmıştı. Her şeye rağmen bölgede yayınımıza devam edeceğiz. Bütün gerçekleri bundan sonra da ekranımızda paylaşacağız." dedi. 
 
Bu arada El Cezire’nin Bağdat Temsilcisi Deshti Abdullah ise Nuri El Maliki’nin özellikle Sünnilere yakın olan medyayı hedef aldığını iddia etti. Abdullah son yasaklamanın ise Irak’ta medya özgürlüğünün hangi seviyede olduğuna iyi bir misal olduğunu ifade etti. 
 
Irak merkezi hükümeti, Kerkük'e bağlı Havice kasabasında çıkan olayların ardından, aralarında Katar merkezli El Cezire’nin de bulunduğu 10 televizyon kanalının çalışma iznini iptal etmişti. Bağdat’ın yasakladığı kanallardan bazıları; Bağdat TV, Al Sharkya TV, Al Sharkya News, Anwar2, Tahrir, Falluja, Garbiya ve El Cezire . 

CİHAN