İşadamı Muhammet Turan’dan Van’a Rekor Bağış

Türkiye’nin gündemini bir anda değiştiren Van depremi, iş dünyasında da yankı uyandırdı. Ağrılı iş adamı Muhammet Turan, Başkale’ye acil yardım yapılması gerektiğini söyleyerek kendisi tarafından hazırlanan yardım kutularını ailelere ulaştırdı.

İşadamı Muhammet Turandan Vana Rekor Bağış
29 Şubat 2020 Cumartesi 16:45 tarihinde eklendi, 1.042 kez okundu.

Türkiye’nin gündemini bir anda değiştiren Van depremi, iş dünyasında da yankı uyandırdı. Ağrılı iş adamı Muhammet Turan, Başkale’ye acil yardım yapılması gerektiğini söyleyerek kendisi tarafından hazırlanan yardım kutularını ailelere ulaştırdı.
 

İran’da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem ile artçıları ülkemizde de hissedilmiş ve özellikle Başkale’ye bağlı Gelenler Köyü ağır yara almıştı. İlk depremde yıkılmayan ve hasar gören evlerin birçoğu artçı depremle birlikte yıkılmıştı. Köy okulu ve sağlık ocaklarının da hasar gördüğü depremde 10 vatandaşım da can vermişti.
 

Halen 200’den fazla çadır kurulu olan köye el uzatmanın insani bir görev olduğunu söyleyen Muhammet Turan, gıda ve giysi yardımlarını köye ulaştırdı. Bunun yanında temizlik malzemelerinin yetersiz olduğunun görülmesi üzerine ek paketler hazırlanarak temizlik ve ilaç eksikliğinin giderilmesine destek oldu.
 

Muhammet Turan; “Sel, yangın, don, heyelan, çığ, deprem gibi doğal afetler sıkça kapımızı çalmaya başladı. Tedbirler alınsa bile bazen önüne geçemiyorsunuz. Burada bize düşen ortaya çıkan hasarı iyi görüp hızlı bir şekilde karar almak ve yardımlarla afet bölgelerini desteklemektir. Bugün destek sırası Van’dadır. Gelenler Köyü halkı mağdur durumdadır. Açıkçası buraya yardım etmeyi tüm işlerimin önünde görüyorum” dedi.
 

Arkadaşları ile birlikte bölgeyi gezen Muhammet Turan, özellikle vatandaşların çadırdan kurtulması gerektiğini, bu hava şartlarında çadırda hayata devam etmenin mümkün olmadığını, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını, eğitimin aksamaması için de önlemlerin alınması gerektiğini söyledi.
 

Elâzığ depreminden sonra aynı çağrıları yapan ve yardım kamyonlarıyla Elazığ’da üzerine düşen yapan Muhammet Turan, günlük hayatta da yardımları ile tanınıyor. İŞ dünyasındaki başarısını sosyal kampanyalarla anlamlandıran iş adamı özellikle engelli, işsiz ve muhtaç ailelere düzenli şekilde yardım sağlıyor.
 

Anadolu’daki uzak köylerde bulunan okullara ayrıcalık veren Muhammet Turan, ısıtmadan aydınlatmaya, kırtasiyeden temizliğe kadar birçok alanda köy okullarını destekliyor. “Destek verdiğim bir okuldan öğrenci üniversiteyi ya da iyi bir liseyi kazandığında mutlu oluyorum. Bursiyerlerimizin iyi noktalara gelmesi bana hayat enerjisi veriyor. Allah bizi mahcup etmesin, onların da başarılarını devam ettirsin” diyen Muhammet Turan, bölgedeki ticari yatırımlarını arttırıyor.