"İsrail halkıyla toprakları arasındaki bağ kopmaz''

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''BM'nin alacağı hiçbir karar bu topraklar üzerindeki İsrail halkıyla İsrail toprakları arasındaki 4 bin yıldır var olan bağı koparamaz'' dedi.

İsrail halkıyla toprakları arasındaki bağ kopmaz
29 Kasım 2012 Perşembe 20:58 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda, Filistin'in ''gözlemci devlet'' statüsünün masaya yatırılacağı oylamaya saatler kala, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu-dan açıklama geldi.
 
Netanyahu, ''Bu topraklardaki Yahudi halkının hakları için bugün Genel Kurul'da toplananlara mesajım, BM'nin alacağı hiçbir karar bu topraklar üzerindeki İsrail halkıyla İsrail toprakları arasındaki, 4000 yıldır var olan bağı koparamaz'' ifadesini kullandı.
 
Filistinlilerin barış için koşulsuz biçimde İsrail devletini tanımaları gerektiğini öne süren Netanyahu, barışa BM üzerinden değil, taraflar arasında doğrudan yürütülecek görüşmelerle varılabileceğini ifade etti. Netanyahu, Genel Kurul'un İsrail'in hakkı olan güvenlik ve ulusal çıkarlarını görmezden geldiğini iddia etti.
 
Netanyahu, BM kararının barışı ileri değil, geri götüreceğini savunarak, kararın tek taraflı olacağını dile getirdi.
 
Öte yandan, Filistin Devlet Başkanlığı'nın bulunduğu Ramallah'ın tüm meydanlarında kesintisiz olarak havai fişek gösterisi düzenleniyor.
 
BM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada, salonda bulunan üyelerin yarısından bir fazlasının ''Evet'' demesi, Filistin'in ''gözlemci devlet'' statüsüne sahip olmasına yetecek.