İsral'in Tel Aviv'i tahliye planı hazır

İsrailli yetkililerin, yüzlerce kişinin ölmesine veya yaralanmasına neden olabilecek bir füze saldırısı durumunda, Tel Aviv halkını tahliye etmeye hazır olduğu bildirildi.

İsralin Tel Avivi tahliye planı hazır
12 Haziran 2012 Salı 14:31 tarihinde eklendi, 1.101 kez okundu.

 

Tel Aviv bölgesi Sivil Savunma Komutanı Adam Zusman, "İran, Hizbullah (Lübnan) ve Hamas'tan kaynaklanan global bir tehdit olduğu"nu iddia ederek, "bir savaş durumunda Tel Aviv ve çevresine yüzlerce füze atılacağını tahmin ettiklerini, bu saldırıların yüzlerce İsraillinin ölmesine veya yaralanmasına neden olabileceği"ni söyledi. 
   
 Zusman, ordu ve hükümet tarafından geliştirilen bir planda, "merkez bölgeyi hedefleyen füze saldırıları durumunda" buradaki halkın İsrail'in başka bölgelerine tahliye edilmesinin öngörüldüğünü kaydetti. 
     
Füze saldırısını "çok ciddiye" aldıklarını belirten Zusman, Tel Aviv belediyesinin, sivil savunma ve bölgedeki hastanelerle işbirliği halinde felaket senaryolarıyla ilgili simülasyon çalışmaları yaptığını kaydetti. 
     
Zusman, Tel Aviv metropolünde yaşayan halkın yaklaşık yüzde 70'inin kimyasal ve bakteriyolojik saldırılara karşı gerekli araç gereçle donatıldıklarını, geri kalanına da bu araç gereçlerin dağıtılması için zamana karşı yarıştıklarını, en kötüsüne hazırlandıklarını söyledi. 
     
Zusman, İsrail'in "her füzenin çarpma noktasını tam olarak önceden hesaplayabilen, dünyanın en gelişmiş" hava savunma alarm sisteminin etkinliğinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.