İşsiz Yunanlıların iş kapısı olduk

Yunanistan'da, ekonomik krizden etkilenen İstanbullu Rumların, daha iyi bir yaşam arayışıyla yeniden Türkiye'ye dönmeye başladığı bildirildi.

İşsiz Yunanlıların iş kapısı olduk
29 Ekim 2011 Cumartesi 14:30 tarihinde eklendi.

 

Yunan basın-yayın organları, Yunanistan'da ekonomik krizin baş göstermesinin ardından işsiz kalan ya da gelirleri azalan İstanbullu Rumların tekrar "baba topraklarına" dönmeye başladığını belirttiği haberlerinde, 1960'lı yıllarda Yunanistan'a göç eden Rum ailelerin yeni bir "köklerinden koparılma" olayı yaşadığını yazdı. 
     
Atina'da yayımlanan Proto Thema gazetesi, Rumlarla birlikte çok sayıda Yunanlının da iş bulmak için Türkiye'ye yöneldiğini belirttiği haberinde, bazı Yunanlıların İstanbul'daki Patrikhaneye ve Rum kuruluşlarına bu konuda kendilerine yardımcı olmaları için mektup gönderdiğini ve telefon açtığını duyurdu. 
     
Rum Vakıfları Birliği Başkan Yardımcısı Andonis Parizianos Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kendilerine iş ve kalacak yer bulmaları için, Yunanistan'daki Rumlardan ve Yunanlılardan onlarca telefon aldıklarını belirterek, İstanbul'a dönen Rumların yanı sıra, yüksek lisans için Türkiye'ye gelen çok sayıda kişinin de çalışmak için ülkede kalmaya çaba gösterdiğini söyledi. 
     
Çalışmak için Atina'yı terk ederek İstanbul'a yerleşen Rumlardan biri olan psikolog Odisseas Vuçinas da böyle bir karar almadan önce çok düşündüğünü ancak İstanbul'a gelmekten memnun olduğunu belirtti. 
     
Türklerin, İstanbul'a gelen Yunanlılara kötü gözle bakmadığını, aksine yakınlık gösterdiğini ifade eden Vuçinas, "Düşünün ki Rumlardan daha çok Türk müşterilerim var. Türkler, bizleri işlerini ellerinden almaya gelenler olarak görmüyor. Türkleri yakından tanıdığım için, bize karşı olumlu bir yaklaşım olduğunu görüyorum" dedi. 
     
Proto Thema ayrıca, ülkedeki ekonomik kriz nedeniyle çalışmak için Türkiye'yi tercih edenler kervanına Yunanlı mankenlerin de eklendiğini belirtirken, Türkiye'de dergilere ve kataloglara poz veren ve podyumlarda boy gösteren Yunanlı güzellerin sayısının gün geçtikçe arttığını yazdı. 
     
Gazete, Türkiye'de çalışan Yunanlı mankenlerin Türkiye ile ilgili olumlu açıklamalarına yer verdiği haberinde, "Komşu ülke bize televizyon dizileri ihraç edebilir ancak biz de onlara güzelliğimizi ihraç ediyoruz" ifadelerini kullandı.