Japonya gezisini iptal etti

Brezilya'da hükümet karşıtı protestolar ülke geneline yayılırken Devlet Başkanı Dilma Rousseff, Japonya'ya yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.

Japonya gezisini iptal etti
21 Haziran 2013 Cuma 09:09 tarihinde eklendi, 1.552 kez okundu.

Hükümetten bir yetkilinin yaptığı açıklamada, "Rousseff, ziyareti iptal etmeye karar verdi. Protestolar yüzünden ülkede kalmaya karar verdi" denildi. Brezilya Devlet Başkanı Rousseff'un 26-28 Haziran tarihleri arasında Tokyo'ya yapacağı ziyarette Japonya imparatoru ve imparatoriçesi ile görüşeceği açıklanmıştı. Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin de Rousseff ile görüşeceği ve onuruna yemek vereceği kaydedilmişti. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki nükleer istişarelerin tamamlanmasına yönelik bir karar da çıkması bekleniyordu.

Brezilya'da iki haftaya yakın bir süredir devam eden olaylar 80 kenti etkisi altına alırken gösterilere bir milyona yakın kişinin katıldığı belirtildi. Gösteriler ilk olarak Sao Paulo’da toplu taşıma araç biletlerine yapılan zamlar nedeniyle başlamış, rüşvetçiliğe karşı duyulan nefret ülke çapındaki gösterileri ateşlemişti. Yüzbinlerce kişi, Konfederasyon ve Dünya Kupası için ayrılan 15 milyar doların sosyal programlara harcanmamasını protesto ediyor.


CİHAN