Jobs öldü, işler değişti

Steve Jobs'un "kesinlikle olmaz" dedikleri, ölümünden sonra bir bir gerçek mi oluyor?

Jobs öldü, işler değişti
28 Mart 2012 Çarşamba 09:58 tarihinde eklendi.

 

Apple TV ile ilgili haberler geçtiğimiz günlerden beri her yana dağılmış durumda. Yeni iPad ile eş zamanlı olarak tanıtılan televizyon hakkında, çok ilginç açıklamalar geldi.
 
Eski bir Apple yazılım mühendisinin yaptığı açıklamaya göre, Steve Jobs'un fikirlerinden yola çıkılarak yapılan Apple TV'nin kullanıcı arabirimi, bundan beş yıl önce Jobs, üretilen tasarımları beğenmediği için bir köşeye atıldı. Daha önce hokey taşına benzeyen set - top box modelinin geliştirilmesinde çalışan Michael Margolis'e göreyse Apple'ın yeni döneminde yaşayacağı en büyük eksiklik, Jobs'un obsesif mükemmeliyetçiliği olacak. 
 
Büyük ilgi çeken tweet'lerde Margolis, Apple'da kötü tasarımlara "hayır" diyebilecek kimse kalmadığını belirtti. Daha önceleri Apple'da kıdemli yazılım mühendisi olarak görev yapmış bir kişinin attığı twitter mesajları da gözlerden kaçmadı; "İki yıl önce Apple TV 2.0'ı ben uygulamaya sokmuştum ve şu anda karşıma çıkan yeni ana sayfa ara birimini görünce ağlamak istiyorum." diyor ve devam ediyor; "Gerçekten durum çok komik; bundan beş yıl önce bu tarsımlar Steve Jobs tarafından beğenilmemiş ve bir köşeye atılmışlardı. Şimdi gelinen noktaya bakıyorum da gerçekten Apple'da kötü tasarımlara "hayır" diyecek kimseyi göremiyorum." 
 
Apple'ın kurucu ortaklarından ve CEO'su olan Jobs'un ölümünün ardından görevi devralan Tim Cook, bu marka için elinden geleni yapıyor. Yapılan son hesaplamalara göre iPhone ve iPad satışları rekor seviyeye ulaştı ve Apple, 600 dolara ulaşan hisseleriyle dünyanın en değerli halka açık şirketi oldu. 
 
Şimdi merak edilen asıl soruysa şu: Apple'da beğenmediği tasarımları tam anlamıyla "silen" Jobs'un beğenmedikleri, bugün piyasaya sürülmeye başlandı. Peki bu değişiklik Apple'a yarayacak mı; yoksa Jobs'un haklı olduğunu mu ispatlayacak?