Kamalak'ın Fas temasları

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın, İslam ülkelerine yönelik temasları çerçevesinde ziyaret ettiği Fas'ta, Başbakan Abdelallah Bin Kıran ve Dışişleri Bakanı Sadettin Osmani ile bir araya geldiği bildirildi.

Kamalakın Fas temasları
15 Temmuz 2012 Pazar 15:40 tarihinde eklendi.

 

Saadet Partisi Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, Fas Adalet ve Temniye Partisi'nin kongresi nedeniyle İslam dünyasından önemli isimlerin başkent Rabat'ta buluştuğu belirtildi. 
     
Açıklamada, Kamalak'ın Fas temasları kapsamında Başbakan Abdelallah Bin Kıran ve Dışişleri Bakanı Sadettin Osmani ile de görüştüğü kaydedildi. 
   
 Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin genel başkanlığını yürüten Saadet Partisi eski genel başkanlarından Recai Kutan'ın da kongreye katılmak üzere Rabat'ta bulunduğuna işaret edilen açıklamada, İslam ülkeleri temsilcilerine Abdülkerim Hatibi'nin evinde yemek verildiği ifade edildi. 
     
Açıklamada, burada yaptığı konuşmada ''İslam Natosu'' kurulması teklifinde bulunduğu belirtilen Kamalak, konuşması şöyle devam etti: 
     
''Bugün İslam ülkelerinde yaşanan gelişmeler Necmettin Erbakan'ın yıllarca gündeme getirdiği İslam Barış Gücü oluşturma teklifinin ne kadar gerekli ve haklı bir uyarı olduğunu göstermiştir. Biz İslam ülkelerinde yaşanan uyanışı yürekten destekliyor ve başarısı için dua ediyoruz. Ancak Batılı ülkeler bu gelişmeleri kendi menfaatleri doğrultusunda şekillendirmek için yoğun çaba içerisindedir. Bütün Müslümanlar bu oyuna karşı uyanık olmalıdır. İhtilaflarımızı değil, birlik ve beraberliğimizi ön plana çıkarmalıyız. Bir an evvel İslam Nato'sunu, İslam Barış Gücünü oluşturmak zorundayız.''