Kapibara 2 yavru doğurdu

Kocaeli'nin Darıca ilçesindeki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde koruma altınan alınan kemirgen türlerinden olan kapibaralardan biri, 2 yavru doğurdu

Kapibara 2 yavru doğurdu
18 Eylül 2014 Perşembe 13:15 tarihinde eklendi, 2.340 kez okundu.

Anavatanı Güney Amerika olan kapibaraların nesilleri dünyada gittikçe azalmakta. Bu yüzden koruma altına alınan hayvanların neslini sürdürmesi için yetkililer tarafından azami gayret sarf ediliyor. Darıca Hayvanat Bahçesi'nde özel olarak korunan ve bakılan kapibaralar bunun sonucunda yavruladı.

Geçtiğimiz hafta doğan iki kapibaranın sağlık durumlarının oldukça iyi olduğu belirtildi. Hayvanat Bahçesi yetkilileri yavruların isimlerini Cemre ve Bülent koydu. Yeni doğan Bülent ve Cemre'yle ilgili konuşan Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Veteriner Hekimi Cenk Korugan: "Anavatanı Güney Amerika olan kapibaralar ülkemizde yalnızca Darıca Hayvanat Bahçesi'nde bulunmaktadırlar. Burada koruma altındadırlar. Oldukça güzel ve iyi bir şekilde bakılıyorlar. Bunun sonucunda da geçtiğimiz hafta bahçemizdeki iki adet dişiden birisi doğum yaptı. Doğumda iki adet yavru dünyaya geldi. Yavruların durumu gayet iyi. Burada kendilerine anne sütüne ilaveten ek vitamin takviye ediyoruz. Teyze ve babasıyla birlikte burada gayet güzel bir şekilde yaşıyorlar. Burada havuzun başında oyun oynayarak günlerini geçiriyorlar. Egzersiz yapıyorlar. Şu anda gayet mutlular." dedi.


CİHAN