Karşınızda Windows 8.1 Blue

Bilişim teknolojisi dünyasında birçok eleştiriye maruz kalan Windows 8, yeni bir güncelleme sürümü olan 8.1 (Blue) ile tüm kötü eleştirilere son verdi!

Karşınızda Windows 8.1 Blue
27 Haziran 2013 Perşembe 14:51 tarihinde eklendi, 1.453 kez okundu.
Windows Phone 8 mobil işletim sistemi tarafındaki popülerleştirme çalışmalarında başarılı olan Microsoft, masaüstü platformlarında Win 7 sonrası oldukça sıkıntılı günler geçirdi. Windows işletim sistemi ailesine bir yenisini daha kazandırarak, Windows tabanlı bilgisayarlara yeni bir heyecan getiren Microsoft, Windows 8’i hazır hale getirdi.
 
Windows 8 ilk çıktığından bu bana kullanıcılar tarafından eksiklerin paylaşılması üzerine Microsoft, “Elbette böyle hatalar göreceksiniz, çünkü bu yeni bir işletim sistemi ve bir önceki sürüm olan 7 ile karşılaştırıyorsunuz” açıklamasında bulunmuştu. Mobil işletim sistemiyle beraber gelen Windows 8, kullanıcıların yorumlarına göre yeniden şekillendi.
 
Windows 8.1 yani Blue işletim sistemi sürümü yeni özellikler ve çok daha iyi bir performans çizgisi ile karşımıza çıkıyor. Microsoft CEO’su Steve Ballmer, sahnedeki yerini alarak yeniliklerin neler olduğunu detaylandırdı.

İşte Windows 8.1 Blue'daki o yenilikler:
 
- Metro ara yüzündeki Haberler, Hava Durumu, Yol, Finans, SkyDrive ve Spor uygulamalarında iyileştirmelere gidilmiş.
 
- Xbox One’la birlikte gelen Xbox Müzik platformu uygulaması da entegre olarak dahil edilmiş.
 
- Daha önce de sizlerle paylaştığımız haberimizde Twitter’ın Windows 8’in Metro ara yüzü için geldiğinden bahsetmiştik. Twitter’dan sonra yeni iki platform için çalışan geliştiriciler, mesailerini bitirdi ve Blue ile birlikte Facebook ve Flipboard gelecek.
 
- Bir diğer özellik de, Windows Phone 8’in en büyük sorunlarından biri olan çözünürlük, Win 8.1 ile çözülmüş. Ve Retina Ekran teknolojisi kullanıcılarıyla buluşuyor.
 
- Diğer özellikler arasında yer alan Movie Moments, Ses Kaydedicisini ve Ekolayzır da bilgisayar başında fazla zaman geçirenler için ideal görülebilecek güncellemeler de yine Windows 8.1 ile birlikte geliyor olacak.