Karzai ABD'yi uyardı!

Afganistan Devlet Başkanı: 14 sivilin öldüğü hava saldırısı ciddi bir hata ve cinayettir!

Karzai ABDyi uyardı!
29 Mayıs 2011 Pazar 23:29 tarihinde eklendi.

 

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, NATO savaş uçaklarının dün Afganistan'ın güneybatısında düzenlediği, 14 sivilin öldüğü hava saldırısının "ciddi bir hata ve cinayet olduğunu" belirtti.
 
Karzai, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'ye ve NATO'ya, tek taraflı ve gereksiz operasyonlarının masum Afganların ölümüne neden olduğunun, bu tür operasyonların insani ve ahlaki değerlere zarar verdiğinin birçok kez hatırlatıldığını, ancak ABD ve NATO'nun bu hatırlatmalara kulak asmadığını" kaydetti.
 
Açıklamada Karzai, saldırıyı "büyük bir hata ve cinayet" olarak değerlendirdiğini belirterek, "Amerikalı askerler ve yetkililere bunun son ihtar olduğunu" vurguladı.
 
Helmand vilayet yönetimi sözcüsü Davud Ahmedi, Nevzad ilçesinde dün geç saatlerde düzenlenen saldırıda ölen 14 kişinin tamamının kadın ve çocuklar olduğunu söylemişti.
 
Ahmedi, bölgedeki militanları hedef alan NATO savaş uçaklarının, militanlar yerine sivillere ait iki evi vurması sonucu evlerde yaşayan 2 kadın, 5 kız ve 7 erkek çocuğunun hayatını kaybettiğini belirtmişti.