Katolik Kilisesi'nin utancı

BBC'nin çocuk tacizleriyle ilgili belgeseli kardinali zan altında bıraktı

Katolik Kilisesinin utancı
03 Mayıs 2012 Perşembe 16:25 tarihinde eklendi, 1.519 kez okundu.

 

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin yayımladığı bir belgesel, bir süredir kiliselerde çocuk tacizi tartışmalarıyla çalkalanan İrlanda'da yeni iddiaları gündeme taşıdı.
 
"Katolik Kilisesi'nin Utancı" belgeselinde, Roma Katolik Kilisesi'nin İrlanda ve Kuzey İrlanda'daki en yüksek temsilcisi Kardinal Sean Brady'nin, 1975'teki bir kilise soruşmasında çocuklara cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıkan Rahip Brendan Smyth ile ilgili bilgileri polise ve ailelere bildirmediği öne sürüldü.
 
Belgeselin yayımlanmasıyla birlikte istifa baskısı altında kalan Brady, dün bir açıklamada bulunarak görevine devam edeceğini bildirdi.
 
Kardinal Brady, o dönemde genç bir din adamı olarak kendisine söyleneni yaptığını ve elindeki bilgileri kilisedeki üstlerine rapor ettiğini söyledi.
 
İrlanda'da hükümet talimatıyla geçen yıllarda hazırlanan bazı raporlar da ülkedeki kiliselerde bir dönem görev yapmış çok sayıda din adamının kendilerine emanet edilen çocuklara tacizde bulunduğunu gözler önüne sermiş, iddialar İrlanda hükümetiyle Vatikan'ı karşı karşıya getirmişti.