Kıl Dönmesi’nden (Pilonidal Sinus) Ameliyata Gerek Kalmadan 20 Dakikada Kurtulun!

"Pilonidal Sinus" tıp dünyasının en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Halk arasında kıl dönmesi olarak da bilinmektedir.

Kıl Dönmesinden (Pilonidal Sinus) Ameliyata Gerek Kalmadan 20 Dakikada Kurtulun!
07 Şubat 2017 Salı 21:14 tarihinde eklendi, 2.305 kez okundu.

Kıl Dönmesi Nedir?
 

“Pilonidal Sinus” tıp dünyasının en sık rastlanan hastalıklarından biridir. Halk arasında kıl dönmesi olarak da bilinmektedir. Daha çok erkeklerde görülen hastalık kuyruk sokumu ve nadiren de olsa göbek bölgesinde oluşur. Genelde söz konusu bölgede bakteriler nedeniyle enfeksiyon meydana gelir ve herhangi bir belirti ortaya çıkmaz. Ancak enfeksiyon oluştuğundan itibaren şişlik, kızarıklık ve ağrılarla birlikte hastalık fark edilir.
 

Enfeksiyon sonrası bölgede fark edilen “apse” akıntı, pis koku, ateş ve titreme gibi belirtilere yol açar. Hastalıktan şüphe ettiğiniz andan itibaren mutlaka doktora başvurmanız önerilir.
 

Kıl Dönmesi Neden ve Hangi Bölgelerde Oluşur?
 

Vücut bölgemizde saç veya gövdeden kopan kıllar, (bazı kişilerin kuyruk sokumunda), derideki mikroskobik diyeceğimiz kadar küçük ter bezi deliklerinden içeri doğru girer ve kıl yumağı oluşturmaktadır. Hastalığa sebep olan ana etken vücudumuzdaki kıllar olduğu söylenebilir.
 

Hastalığın daha sık rastladığı yer makat bölgesidir. Bu bölgede oluşan bakteriler ve sonrasında ortaya çıkan hastalık sebebiyle kişinin oturamamasına ve kendisinde rahatsızlık hisseder.


Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir?

 

Belirtileri daha çok kuyruk sokumunun bittiği ve kaba etin başladığı bölgede başladığından zaten ağrıdan size belirtisini gösterecektir. Bu bölge gözle görülmediğinden dolayı kıl dönmesini ilk anda fark etmeniz oldukça zor. Başlangıçta herhangi bir ağrıya yol açmaz fakat kist büyüdüğünde canınızı yakabilir.
 

Eğer bu hastalığın olduğunu düşünüyorsanız, ilk yapmanız gereken şeyin kist veya sivilce gibi bir uç bırakıyor mu onu kontrol etmek olmalıdır. Bu şişlik bazen ağrı yapabilir fakat her zaman ağrılı olacak diye bir kaide yok.
 

Kıl dönmesinin belirtileri arasında iltihaplı olması en belirginidir. İltihaplı kıl dönmesi ağrı, akıntı, akan iltihabın kokusu, kaşıntı ve ateş gibi belirtiler gösterir.
 

Yayılarak Oturmak Risk Taşıyor
 

Uzmanlara göre yayılarak oturmanın riskli olduğu doğrulandı. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.Orçun Oral Şentürk, yayılarak oturmanın risk taşıdığına dikkat çekiyor. Bu, hasta olan bölgenin daha da kötüye gitmesine sebep olduğunu söyleyen Şentürk, günlük banyo yapmanın ve özellikle yoğun kıl olan bölgelerin temiz tutulmasının tedaviyi olumlu sonuçlandıracağını söylüyor.
 

Uzman Op. Dr. Orçun Oral Şentürk, yaptığı ameliyatsız kıl dönmesi tedavisini aşağıdaki videolarda detaylarıyla açıklıyor.
 

Ameliyatsız Tedavinin Avantajları Nelerdir?



 

Peki Ameliyatsız Tedavi Olduk, Tekrarlama Olasılığı Nedir?



 

Tedavisi Edilmez ise Ne Olur?
 

Kuyruk sokumunda apse ve akıntıların eksik olmayacağı bir gerçek. Ağrılı apseler nüks edeceğinden günlerin size zehir gibi geleceğini unutmayınız. Hastalığın sağa sola genişlemesi bölgede büyük yaralara sebebiyet verebilir. Yani; dermal epitel denilen deri hücreleri, kılları peşinden kıl kesesinin ve deliklerin içine girip yeni yeni tüneller veya labirentler oluşturabilir.
 

Hastalık hakkında daha fazla bilgi ve Op. Dr. Orçun Oral Şentürk ile iletişime geçmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

http://www.kildonmesi.gen.tr/