Kıvırcık Ali unutulmadı

Geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybeden Kıvırcık Ali, Şişli Belediyesi'nin Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği etkinlikle anıldı.

Kıvırcık Ali unutulmadı
23 Ocak 2012 Pazartesi 12:23 tarihinde eklendi.

 

11 Ocak 2011'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Türk Halk Müziği sanatçısı Kıvırcık Ali (Ali Özütemiz), dün akşam Lütfü Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinlikle anıldı. Şişli Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra Edip Akbayram Arif Sağ, Erdal Erzincanlı, Onur Akın'ın da bulunduğu halk müziği sanatçıları katıldı. 
 
Haber ajanslarından verilen bilgiye göre etkinlik, Anıt Mezar Proje Yarışması kapsamında gerçekleşti. Yarışmada birinci Nevzat Atalay, ikinci Ümit Öztürk, üçüncü Songül Terlek ve Sevilay Ökçe olurken, Jüri Özel Ödülü de Enver Özkan'a layık görüldü. Törende konuşma yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül şunları söyledi: 
 
"Kıvırcık Ali sazı ile sözü ile zaman zaman bizi düşündürdü, heyecanlandırdı. Çalışma arkadaşlarımızla birlikte Kıvırcık Ali için bir Anıt Mezar Proje Yarışması düzenledik. Kıvırcık Ali'nin anıt mezarını bir an önce Şişli Belediyesi olarak yapacağız. Bugün birinci ölüm yıldönümüne katılan bütün sanatçı dostlarımıza ve yurttaşlarımıza teşekkür ediyorum." 
 
Konuşma yapan Edip Akbayram ise sevenleri ve dostlarının Kıvırcık Ali'yi yalnız bırakmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Şişli Belediyesi ona güzel bir mezar yaptıracak. Her zaman onu sevdikleri ile ziyaret edebilecekleri güzel bir yeri olacak. Ali çok sevdiğim bir kardeşim. Soyadı Özütemiz'dir. Soyadı gibi kendisi ve yüreği tertemiz bir insandı. 
 
Yüreğinde hep sevgi, saygı vardı. Büyüğü ile büyük, küçüğü ile küçük olan birisiydi. Müzik adına yapacağı çok güzel şeyler vardı. Ama ölüm tabii ki insanlar için. Onu sevgiyle rahmete anıyoruz." (Bianet)