Kızılay ihtiyaç sahiplerine 65 bin gıda ve 72 bin hijyen kolisi ulaştırdı

Kızılay, koronavirüs Türkiye’de yayılmadan hemen önce hazırlığını tamamlayan, ilk günden bu yana da hem devlete hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor.

Kızılay ihtiyaç sahiplerine 65 bin gıda ve 72 bin hijyen kolisi ulaştırdı
06 Nisan 2020 Pazartesi 16:27 tarihinde eklendi.
Kızılay, koronavirüs Türkiye’de yayılmadan hemen önce hazırlığını tamamlayan, ilk günden bu yana da hem devlete hem de ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Kızılay şubeleri ve temsilciliklerinin yardım faaliyetleri ile yüzbinlerce kişiye ulaşan Kızılay, dağıttığı 65 bini aşkın gıda kolisi ve 72 binin üzerinde hijyen kolisiyle ihtiyaç sahiplerine destek oldu
 
 
 
Kızılay;ülke genelindeki şubeler, temsilcilikler, gönüllüler, üyeler ve çalışanların dahil olduğu yaklaşık 30 bin Kızılaycı ile vatandaşların ihtiyacını karşılıyor. Türk Kızılay, ülke genelinde faaliyet gösteren 432 şube ve temsilciliğiyle bir yandan koronavirüs salgını sonucu gözlem altında tutulanlara beslenme hizmeti verirken bir yandan da Vefa Sosyal Destek Grupları ile birlikte evinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Belli bir yaş grubundaki ve kronik rahatsızlığı bulunan insanlara verilen alış veriş hizmetinin yanı sıra ihtiyaç sahipleri için hazırladığı 65 bin 322 gıda kolisi ve 72 bin 261 hijyen kolisini ulaştıran Kızılaycılar, yardım faaliyetleriyle yüz binlerce ihtiyaç sahibine destek oldu. Gıda kolileri ile hijyen kolilerini ara vermeksizin dağıtan şubeler, ihtiyaç sahiplerine nakdi yardımda da bulunarak 5 bin 622 aileye de maddi destek sağladı.
 
Kızılay, koronavirüsle mücadele seferberliği kapsamında 150 bin gıda kolisi, 100 bin hijyen seti dağıtımı planlamış, 75 bin aileye de 400 TL yardımda bulunmayı öngörmüştü.