KKTC'den 300 bin Euro istemiş

Mehmet Harmancı, İrsen Küçük hükümeti döneminde Fahri Kültür ve Turizm Ataşeliği verilen Necati Şaşmaz’ın KKTC’nin reklam yüzü olmak için o dönemde 300 bin Euro talep ettiğini öne sürdü.

KKTCden 300 bin Euro istemiş
16 Ağustos 2013 Cuma 15:37 tarihinde eklendi.

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, İrsen Küçük hükümeti döneminde Fahri Kültür ve Turizm Ataşeliği verilen Necati Şaşmaz’ın KKTC’nin reklam yüzü olmak için o dönemde 300 bin Euro talep ettiğini öne sürdü.

Mehmet Harmancı, Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdarı Necati Şaşmaz KKTC'yi yurt dışında tanıtmak ve reklam yüzü olmak için 300 bin Euro istediğini açıkladı. Şaşmaz'ın oyuncu olarak bu ücreti talep etmesinin kendisi için normal olabileceğini aktaran Harmancı, ancak KKTC için bu yönde bir isteği uygun bulmadıklarını dile getirdi.

Harmancı, KKTC’nin turizm yönünden tanınması içi para talep eden Şaşmaz’ın, ataşeliğinin iptal edilmesinin doğru bir karar olduğunu ve kararlarının arkasında olduğunu yineledi.

Harmancı, “Şaşmaz’ın 300 bin Euro talep ettiğini bakanlık müsteşarından öğrendik. Yazılı bir belge yok. Ancak talep edildiğini bakanlıktaki arkadaşlar biliyor.” dedi.

Şaşmaz’ın talep edilen paranın karşılanmaması nedeniyle turizm yüzü olmayı kabul etmediğini kaydeden Harmancı, "Böyle bir ataşeliğin ülkeye ne faydası var?" diye konuştu. Harmancı, turizm yönünden ülkenin tanıtılmasına faydalı olacak kişilere ataşelik verilmesine karşı olmadıklarını da sözlerine ekledi.

KKTC'de bir önceki hükümet düşürülmüş yerine Başbakanı ilk kez kadın olan Siber Siber yönetiminde yeni hükümet kurulmuştu. Bu hükümet de göreve başlar başlamaz ilk iş olarak Necati Şaşmaz'ın kültür ataşeliğini geri almıştı.


CİHAN