Kosova'da af yasası protestoları büyüyor

Kosova Meclisi'nde ilk oylamada reddedilen af yasa tasarısının hükümetçe yeniden meclise gönderilmesi protestosuna katılım arttı.

Kosovada af yasası protestoları büyüyor
08 Temmuz 2013 Pazartesi 18:10 tarihinde eklendi.
Geceyi meclis binası önünde geçiren eylemciler, polisin engeline rağmen meclis binasının önüne çadırlar kurdu.
 
Kosova Meclisi önünde oturma eylemi sürerken Kosova Politikaları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü 'KİPRED', Kosova genelinde Yasa Tasarısının değiştirilmesi için 100 bin imza toplama kampanyası başlattı. Vatandaşlar imza stantlarında kuyruk oluşturdu.

'KİPRED' enstitüsü başkanı İlir Deda imza kampanyasıyla ilgili DHA'ya yaptığı açıklamada af yasa tasarının mecliste görüşmesini durdurmak için 'KİPRED' olarak ülke genelinde 100 bin imza toplama kampanyası başlattıklarını belirtti. Deda sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"İmza kampanyasıyla vatandaşlar bu yasa tasarısına karşı memnuniyetsizliklerini ifade etmek olanağı bulacaklar. Amacımız 100 bin imza toplamak ve perşembe günü Genel Kurul başlamadan önce Kosova Meclis Başkanlığına sunmaktır.

Af yasa tasarısını durduramadığımız takdirde Kosova tam bir kriminaller devleti olacaktır. Oysa biz temiz ve demokratik bir toplum istiyoruz. En büyük isteğimiz ise hayati önem taşıyan bu kararların alınmasında hükümetin halkın sesine kulak vermesidir."

DHA