Kriz nedeniyle intihar sayısı arttı

Avrupa'da etkili olan mali borç krizinin, İtalya'da intihar oranında artışa neden olduğu bildirildi.

Kriz nedeniyle intihar sayısı arttı
05 Nisan 2012 Perşembe 21:31 tarihinde eklendi.

Ülkede mali borç krizinin etkisini göstermeye başladığı 2008-2010 yıllarında ekonomik nedenlerle intihar edenlerin oranınında, yüzde 24,6'lık artış tespit edildi. 
    
İtalya'da son olarak, Sicilya'da 78 yaşında emekli bir kadının, maaşındaki kesinti nedeniyle birkaç gün önce intihar etmesinin ardından, gözler son dönemde artış gösteren intihar vakalarına çevrildi. 
    
Mestre kentinin Küçük İşletmeler ve Sanatkarlar Derneği'nin (CGIA di Mestre), ulusal istatistik kurumu ISTAT'a dayandırdığı veriler, ülkede, 2008'de ekonomik nedenlerden ötürü 150 kişinin intihar ettiği, 204 kişinin intihara kakıştığını ortaya koydu. 2010 ve sonrasındaki vakalar eklendiğinde, ekonomik sıkıntılar sonucu yaşamına son verenlerin sayısı 187'ye, intihara teşebbüs edenlerin sayısı ise 245'e yükseldi. 
    
CGIA di Mestre Sekreteri Giuseppe Bortolussi, yaptığı açıklamada, artış gösteren bu duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirtti. 
    
Bortolussi, bu tür vakaların olumsuz örnek teşkil edebileceğini dile getirerek, söz konusu trajedinin ortak paydasının ekonomik kriz olduğunu vurguladı. 
    
Giuseppe Bortolussi, dernek olarak, ulusal ve bölgesel düzeyde, intiharları önlemek amacıyla bir fon oluşturduklarını söyledi.