Kur-an'ın Kalbi: Yasin Suresi

Peygamberimizin hadislerinde Kur-an'ın kalbi olarak nitelendirilen Yasin suresi, bugün herkesin okumaya özen gösterdiği surelerden biridir.

Kur-anın Kalbi: Yasin Suresi
04 Mart 2017 Cumartesi 10:53 tarihinde eklendi.

Peygamberimizin hadislerinde Kur-an'ın kalbi olarak nitelendirilen Yasin suresi, bugün herkesin okumaya özen gösterdiği surelerden biridir. Birçok kaynakta yer alan bilgiye göre faziletleri saymakla bitmez. Hz. Muhammed (S.A.V)'in hadisine göre Yasin'i bir defa okuyanın on kez Kur-an'ı hatmetmiş gibi sevap kazanacaktır. Tüm sıkıntılardan kurtulmak için okunması önerilen surelerden biri olan Yasin suresi,yasin kitabı içerisinde de yer alır.

 

Yasin kitabı alırken okuması kolay şekilde basılan seçenekleri tercih etmek gerekir. Özellikle Kur-an'ı yeni öğrenenler için baskı boyutu çok önemlidir. Küçük şekillerde basıldıysa bu harfleri tam tanımamaya ve dolayısıyla da yanlış okumaya neden olur. Büyük ve anlaşılır şekillerde basılan Yasin kitabı okurken kolaylık sağlar. Ayrıca topluca bir araya gelip sıralı okumalar yapıldığında da işi kolaylaştırır.

 

Yasin suresi hem gece hem de gündüz okunur. Yine hadislere göre her gün uyumadan önce yasin okuyanın bütün günahlarının bağışlanacağına inanılır. Gündüz vakti okuyanların da ihtiyaçlarının giderileceği, dualarının kabul edileceği düşünülür. Her evde bulunması gereken kitaplardan biri olan yasin kitabının içerisinde sadece yasin suresi yer almaz. Aynı zamanda bütün namaz surelerine de içinde yer verilir. Müslüman olan herkesin okuması gereken bu kitap, mevlid gibi özel dini toplantılarda da hediye edilebilir. Hatta bu amaçla tasarlanmış olan kişiye özel yasin kitabı seçenekleri de değerlendirilebilir.

 

Yasin Kitabı Nereden Alınır?

 

Yasin cüzü genel olarak dini yayınlara yer veren kitap merkezlerinde bulunur. Ancak bu noktalarda fiyatlar yüksektir. Özellikle hediye gibi bir amaç için çok sayıda kitap alınacaksa, online seçenekleri değerlendirmek daha mantıklı bir adım olacaktır. Üstelik online alışveriş daha ekonomik rakamlarla karşılaşmak anlamına da gelir. Kitap satış yerlerini dolaşarak zaman kaybetmek ve tabi yorulma gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır.

 

Yasin satın almak için tercih edeceğiniz en sağlıklı yol, http://www.mevlidimvar.com/yasin-kitabi adresini ziyaret etmektir. Siteye giriş yaptığınızda farklı boy ve farklı tasarımlarda yasin cüzü seçeneklerini görebilir, ekonomik rakamlarla satın alabilirsiniz.