Kuş gözlemcileri Silifke’de

Mersin’in Silifke ilçesine gelen 7 İngiliz ve bir Bulgar, Taşeli Havzası'nda kuş gözlem çalışmasına başladı

Kuş gözlemcileri Silifkede
24 Mayıs 2013 Cuma 15:00 tarihinde eklendi.

Mersin’in Silifke ilçesine gelen 7 İngiliz ve bir Bulgar, Taşeli Havzası'nda kuş gözlem çalışmasına başladı. On günlük Türkiye gezileri kapsamında Bilecik’ten başlattıkları gezilerini Silifke Göksu Deltası ve Silifke Havzası'nda devam ettiren kuş gözlemcileri, şuana kadar 180 çeşit kuş gözleme ve fotoğraflama şansı yakaladıklarını söyledi.

Grubun lideri Bulgar Div Petsuciev, yaptığı açıklamada, Türkiye’de Bilecik’ten başladıkları tura Gaziantep ve Silifke ile devam ettiklerini belirtti. "Avrupa’nın birçok yerini gezdik ama Türkiye’deki kadar güzel ve çeşitli kuşları bir arada bulma şansımız olmadı. Şuana kadar 180 çeşit kuş görebildik." diyen Petsuciev, "Üç gün bulunacağımız Silifke’de sadece Kuş cennetindeki kuşları değil doğada bulunan ve özellikle de rakımı yüksek yerlerdeki kuşları görüp fotoğraflamak istedik. Silifke’nin meşhur kekliğinin fotoğraflarını çekme şansımız oldu. O kadar güzel bir kuş ki bazen izlerken fotoğraf çekmeyi bile unutabiliyoruz.” dedi.

Div Petsuciev, Silifke’de sona eren ziyaretlerinin ardından Antalya Side’ye gidip oradan da ülkelerine geri döneceklerini kaydetti.

Grup üyelerinden Steve Norton ise bölgedeki doğayı ve kuşları görünce adeta büyülendiklerini ifade etti. Steve Norton, "Türkiye çok güzel bir yer. İnsanları çok sıcak. Bu gezimiz çok kısa süreli oldu, bir dahaki ziyaretimizde daha fazla kalmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan Türkiye'de bulunan 450 kuş türünün 332'sinin Göksu Deltası'nda barındığı öğrenildi. Bu deltanın özellikle Uluslararası Sulak Alanların Korunması Sözleşmesi (RAMSAR) kriterlerine göre de uluslararası öneme sahip alanlardan birisi olması, kuş gözlemcilerinin dikkatini bu bölgeye çekiyor.


CİHAN