Lezbiyen çifte nafaka oyunu

İngiltere’de arkadaşı olan lezbiyen çiftin bebek sahibi olması için sperm bağışında bulunan eşcinsel bir erkek, açılan babalık davasıyla tanımadığı iki kız çocuk için nafaka ödemeye zorlanıyor

Lezbiyen çifte nafaka oyunu
30 Ekim 2012 Salı 09:23 tarihinde eklendi, 1.741 kez okundu.

 

Mark Langridge (47), 1998 ve 2000 yıllarında bebek sahibi olmalarına sperm bağışında bulunarak destek olduğu ve 2004 yılından bu yana bir daha hiç görüşmediği arkadaşlarıyla mahkemede karşı karşıya geldi!

Lezbiyen çift Langridge’nin çocuklarının babası olduğunu ve bu nedenle de masraflarına katkıda bulunması gerektiğini savunarak dava açtı. Ancak Langridge hali hazırda 8 bin sterlini bulan nafakayı ödemeye gücünün yetmeyeceğini belirterek bu talebi reddetti. Langridge, her iki çocuğun da doğum belgelerindeki baba hanesinde isminin bulunmamasını ve yetişmeleri sürecinde hiçbir katkısının olmamasını gerekçe göstererek bu ödemeden kurtulmaya çalışıyor.
 
Ancak, Çocuk Destek Ajansı Langridge’nin haftada 26 sterlinlik destek nafakasını vermesinde ısrar ediyor. Bugüne kadar biriken 8 bin sterlinin de baba tarafından ödenmesini istiyor. Langridge, 17 yıllık bir ilişkisi olduğunu ve ilişkisi içinde çocuk sahibi olmayı hiç aklından geçirmediğini ifade etti. Langridge, “Ben ve partnerim Shaun çocuk sahibi olmayı düşünmedik ama bizden bir sperm bağışı istenince bunun büyük bir iyilik olacağını düşünerek talebi kabul ettik. Yaptığımız bir iyiliğin bugün bir kabusa dönüşeceğini bilsek bundan kaçınırdık. Devletin bir kurumunun da desteğiyle bana şantaj yapılıyor. Tümüyle iyilik yapmak amacıyla attığım bir adımın bedeli ödetilmeye çalışılıyor” diye konuştu.

Milliyet