Londra'da Suriye protestosu

Suriye'ye askeri harekat ihtimali İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Londrada Suriye protestosu
31 Ağustos 2013 Cumartesi 20:16 tarihinde eklendi.

'Savaşı Durdurun Koalisyonu' tarafından organize edilen gösteride 'Savaşa hayır, barışa evet', 'Suriye’ye müdahale istemiyoruz' şeklinde sloganları atıldı.

Göstericilerden Leyla adlı Suriyeli genç, müdahaleye kesinlikle karşı olduğunu belirterek, "Hiç kimsenin ülkemdeki durumu daha da kötüleştirmesini istemiyorum. ABD'nin ve Fransa'nın yapacağı müdahale ülkeme fayda sağlamayacaktır." diye konuştu.

Londra'da Türk-Kürt toplumu adına faaliyet gösteren bir derneğin temsilcisi Aslı Gül ise Suriye'nin işgal edilmesine 'hayır' demek için bu gösteriye katıldığını söyledi. Aslı Gül, kimyasal silahları kullanma gerekçesiyle Suriye'ye müdahale etmek isteyen ABD, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin, Filistin'de yaptıkları konusunda İsrail'e hiç ses çıkarmadıklarını vurguladı.

Savaşı Durdurun Koalisyonu Başkanı Chris Nineham ise Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, İngiltere parlamentosunda Suriye'ye müdahale izninin çıkmamasının halkın zaferi olduğunu belirtti. Nineham, "Bu ülkedeki büyük çoğunluğun savaş karşıtı olanların görüşleri milletvekilleri üzerinde etki yaptmiştir.” dedi.

Türk halkının savaşa karşı olduğunu dile getiren Nineham, "Türkiye’deki kardeşlerimizin 2003 yılında Irak savaşına göstermiş oldukları tepkiyi tekrar sokaklara çıkarak göstermelerini istiyoruz." diye konuştu.


CİHAN