Los Angeles'da Van halayı

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, festivale gelen Amerikalı siyasilerle davul zurna eşliğinde halay çekti.

Los Angelesda Van halayı
19 Mayıs 2013 Pazar 14:21 tarihinde eklendi, 1.255 kez okundu.

 

ABD'nin California Eyaleti'nin Los Angeles şehrinde düzenlenen 4'üncü Anadolu Kültürleri ve Yemek Festivali'nde Van standını Amerikalı siyasiler ve bürokratlar ziyaret etti. AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, festivale gelen Amerikalı siyasilerle davul zurna eşliğinde halay çekti.
 
Pasifika Enstitüsü’nün organizasyonuyla Los Angeles'deki Organge County Fuar alanında düzenlen festivalin üçüncü günü hafta sonu ziyaretçi akınına uğradı. Van standı ise Amerikalı siyasiler ve bürokratları ağırladı. Amerika'nın California Eyaleti’nin 17’nci Bölge Milletvekili Mıchael Honda, stand önünde Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü folklor ekiplerinin davul zurna eşliğindeki gösterisini bir süre merakla izledi. Davul zurnanın ritmine daha fazla dayanamayan Mıchael Honda, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ile birlikte halaya katıldı. Yöresel oyunlarından 'Şemame’yi ekiple birlikte oynamaya çalışan Mıchael Honda, oyuna uyum sağlayabilmek için büyük çaba gösterdi.
 
Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, Türkiye'de demokrasi ve ekonomik anlamda büyük gelişmelerin yaşandığını belirterek, "Türkiye dünya ile bütünleşme içerisinde olan bir ülke. Bugün burada Los Angeles'te bunun yüzünü görmekteyiz. Dünyaya ve Amerika’ya, bu güzel kültürel varlıklarımızı hep birlikte sunmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

DHA