MacBook Pro'lara retina ekran

Bu yıl piyasaya çıkacak olan 2012 model MacBook Pro'lar ile ilgili önemli bilgiler gelmeye başladı. Bunlardan biri de Retina ekranın kesinleşmeye doğru gitmesi.

MacBook Prolara retina ekran
15 Mayıs 2012 Salı 21:12 tarihinde eklendi, 3.412 kez okundu.

 

Apple'ın MacBook Air serisine göre daha profesyonel işlere hitap eden serisi MacBook Pro'lar bu sene oldukça değişecek gibi duruyor. Teknolojinin ilerlemesiyle incelme modası MacBook Pro'ları da vuracak gibi. Duyumlara göre Apple, Haziran ayında düzenleyeceği WWDC'de yeni Macbook Pro'ları tanıtacak.
 
2012 model yeni MacBook Pro'ların iki önemli özelliği ön plana çıkacak. Bunlardan ilki eskisine göre daha ince bir tasarıma sahip olması. Ultra-thin design diye geçse de tabii ki MacBook Air'lar kadar ince olmayacak. Ancak şu an piyasada bulunan Pro'lardan yaklaşık yüzde 30 daha ince olacak gibi.
 
İkinci büyük özellik ise bir süredir etrafta dolaşan Retina ekran iddialarının doğru çıkması. Henüz Apple'dan resmi bir açıklama gelmese de hem içerden kaynaklar hem de üretici firmalardan alınan bulgular yeni MacBook Pro'ların, özellikle de 15 inçlik modelin Retina ekran kullanacağını gösteriyor. Eğer doğru çıkarsa ilk defa 15 inçte Retina denenmiş olacak.
 
MacBook Pro'lara ayrıca Thunderbolt'un yanı sıra USB 3.0'ın da ekleneceği konuşuluyor. USB 2.0 teknolojisinin yavaş yavaş eskimesi sebebiyle Apple böyle bir karar almış olabilir. Ne de olsa MacBook Pro ile çok daha profesyonellere hitap etmeyi amaçlıyor.
 
shiftdelete.net