Makedonyalı ve Kosovalı hac kafileleri yolda

Makedonya ve Kosova'dan kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek ilk hac kafileleri uğurlandı.

Makedonyalı ve Kosovalı hac kafileleri yolda
09 Ekim 2012 Salı 19:33 tarihinde eklendi.

 

Batı Balkan ülkelerinden Kosova'dan 880, Makedonya'dan da 2 bin olmak üzere toplam 2 bin 880 hacı adayının ilk kafileleri, Üsküp ve Priştine'den yola çıktı. 
     
Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Modern Sanatlar Müzesi'nin önünde toplanan hacı adayları, aileleri, yakınları ve büyük bir kalabalık tarafından uğurlandı. Hacı adayları arasında yaşlıların çokluğu dikkati çekerken az da olsa genç hacı adaylarının bulunduğu gözlendi. 
     
Makedonya İslam Birliği haricinde hac turları düzenleyen sekiz özel turizm firmasından birinin sahibi olan Abaz Mehmeti, bu yıl Makedonya'dan bin 200'ü hava yolu ve 800'ü karayolu olmak üzere toplam 2 bin hacı adayının kutsal topraklara gideceğini söyledi. 
     
Mehmeti, karayolu ile seyahat edecek hacı adaylarının Üsküp'ten İstanbul'a kadar otobüslerle oradan da Ürdün'e uçakla gideceğini ve sonrasında yeniden otobüslerle Suudi Arabistan'a geçeceğini ifade etti. Mehmeti, geçen yıla oranla bu yıl Makedonyadaki hacı adayı sayısında 3 kat artış meydana geldiğini belirtti. 
     
     -Kosova'dan 880 hacı adayı- 
     
     
Kosova İslam Birliği organizasyonu ile bu ülkeden kutsal topraklara gidecek 880 hacı adayının ilk kafilesi başkent Priştine'deki Adem Yaşari Havaalanı'ndan uğurlandı. 
     
Kutsal topraklarda hacı adaylarının ibadetleri sırasında gerekli yardımların sunulması amacıyla rehberler ve sağlık ekipleri de hac kafilesiyle birlikte gitti. Kosovalı diğer hacı adayı grubunun ise yarın yola çıkacağı ifade edildi.