Maliki hakkında Gensoru uyarısı

Irak Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi'nin milletvekillerine yaptığı acil oturum çağrısı yankı uyandırdı.

Maliki hakkında Gensoru uyarısı
20 Mayıs 2013 Pazartesi 22:29 tarihinde eklendi.

 

El Irakiye Listesi Milletvekili ve Ulusal Uzlaşı Cephesi yetkililerinden Haydar El Mulla bir açıklama yaparak ülkedeki kötü güvenlik durumunun ele alınması için güvenlik komutanlarının oturumda hazır bulunmaması durumunda Başbakan Maliki hakkında gensoru sunacakları uyarısında bulundu.

Irak'ta akan kanın durdurulması ve sorumlulardan hesap sorulmasını isteyen El Mulla, bunun yapılmaması durumunda Parlamento'nun meşruiyetini yitireceğini açıkladı.
 
Parlamento'nun denetleme çalışmalarını yerine getirmesi gerektiğini bildiren Milletvekili Haydar El Mulla, Parlamento'nun bunu yapmakta haklı olduğunu açıkladı. El Mulla, Havice olaylarına karışan güvenlik kuvvetleri komutanlarının da ifade vermeleri gerektiği vurgusunu yaptı.

Diyale'deki son saldırı ile Bağdat ve diğer bazı illerdeki son şiddet olaylarına işaret eden El Mulla, yapılması istenilen olağanüstü oturuma destek verdiklerini silahlı kuvvetler komutanı, savunma bakanı, kara kuvvetleri komutanı ile diğer bazı komutanların katılması gerektiğini açıkladı. El Mulla, adı geçen komutanların katılmaması durumunda Başbakan Maliki hakkında gensoru sunacaklarını açıkladı.

DHA