Maliyeti 333 milyon dolar

ABD güvenlik güçlerinin, maraton saldırısının iki Çeçen şüphelisini yakalamak için düzenlediği dev operasyonun maliyeti 333 milyon dolar olarak açıkladı

Maliyeti 333 milyon dolar
20 Nisan 2013 Cumartesi 14:30 tarihinde eklendi.

 

ABD güvenlik güçleri, 3 kişinin öldüğü ve 170'den fazla kişinin yaralandığı maraton saldırısının iki Çeçen şüphelisini dün yakalamak için dev bir operasyon düzenledi. Operasyon boyunca Boston kentinde ve çevresindeki metro ve otobüs seferleri durduruldu. Boston kentinin hava sahası kapatıldı. Amerikan CNN televizyonu, operasyonunun maliyetini 333 milyon dolar olarak açıkladı. 
 
Boston kenti ve çevresinde sürdürülen "insan avı"nda Çeçen kökenli kardeşlerden Dzhokhar Tsarnaev'in yaralı olarak gözaltına alınması sonrası halk sokaklara dökülerek sevinç gösterisinde bulundu. Boston kentinde ABD bayraklarıyla sokağa çıkan halk, saldırının iki Çeçen şüphelisinden birinin ölü, diğerinin ise yaralı ele geçirmesini sevinç çığlıklarıyla karşıladı. 
 
Massachusetts eyaletindeki Watertown kasabasında, operasyon boyunca evlerinde çıkamayan halk, polisin ikinci zanlı Dzhokhar Tsarnaev'in yakalandığını sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinde açıklamasının ardından bayraklarla caddelere çıktı. Watertownlu bir sakinin "Yakaladınız mı?" sorusuna polis zafer işareti yaparak "evet" dedi. Bayraklarla sokağa çıkan halk, polisi alkışladı. 
 
Operasyona katılan güvenlik görevlileri için ayrıca büyük bir yemek şöleni düzenlendi. Operasyonun bitmesiyle birlikte polislere, sigara, alkol ve yemek servisi yapıldı. 
 
Boston'un ardından ABD'nin diğer kentlerinde de sevinç gösterileri düzenlendi. Dün sabah Boston'da başlatılan geniş çaplı operasyon sırasında halktan evlerini terk etmemeleri istenmişti.
 
ABD basını operasyon süresince Boston'un "hayalet şehir"e dönüştüğünü yazmıştı. Şüphelinin saklandığı düşünülen evlere 'bubi tuzağı' riski nedeniyle polis uzun süre operasyon düzenleyememişti. Polis, basın mensuplarını da operasyon bölgesinden uzak tutmuştu.