Mandela için başsağlığı

Irkçılığa karşı verdiği mücadele ile tanınan Afrika’nın eski devlet başkanı Nelson Mandela’nın ölümünün ardından M.Fethullah Gülen , başsağlığı mesajı yayınladı.

Mandela için başsağlığı
10 Aralık 2013 Salı 08:51 tarihinde eklendi.
Irkçılığa karşı verdiği mücadele ile tanınan Afrika’nın eski devlet başkanı Nelson Mandela’nın ölümünün ardından Fethullah Gülen , başsağlığı mesajı yayınladı.
 
Mandela’nın hayatını, barış, demokrasi, sosyal adalet ve eşitlik ilkelerine adadığını söyleyen Hocaefendi, “Nelson Mandela’nın onurla yaşadığı hayatı ve mirasını anıyoruz.” dedi.  

Gülen , ABD’deki Güney Afrika Büyükelçisi’ne gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Olağanüstü zorluklar ve düşmanlıkla karşı karşıya kalmasına rağmen, o misilleme yerine uzlaşmayı seçti ve böyle yaparak, nasıl daha aziz bir hayat yaşanabileceğini gösterdi. Bugün Mandela’nın hayatıyla verdiği dersleri ve hikmet-amiz hareket tarzını hatırlarken bu vesileyle bütün insanları insan olarak aziz tutmaya, diyalog yoluyla karşılıklı anlayış, saygı ve barış gibi insanlığın ortak değerlerine hizmet niyetimizi yenilemeliyiz.”