Mardin'de sıtma alarmı

Sağlık Bakanlığı, Mardin’de 12 sıtma vakası tespit edildiğini, vakaların genel durumlarının iyi olduğunu ve ayakta tedavilerinin devam ettiğini bildirdi.

Mardinde sıtma alarmı
08 Eylül 2012 Cumartesi 18:57 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, sıtmanın dünyada yaygın görülen ve sivrisinekler tarafından bulaştırılan bir enfeksiyon hastalığı olduğu anımsatıldı.

 
Türkiye’de, bakanlığın titizlikle yürüttüğü yoğun çalışmalar sonucunda son 2,5 yıldır yerli sıtma vakası görülmediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
 
”Ülkemizde çok az sayıda görülen vakalar ise enfeksiyonu yurtdışından almış vakalardır. Mardin ilimizin Savur ilçesinde yurtdışı seyahat öyküsü olan iki vatandaşımızda sıtma bulgularının görülmesi üzerine yapılan tahlillerde, 
sıtma oldukları tespit edilmiştir. Bakanlığımızca bölgede görevlendirilen ekibin de katılımıyla yapılan yaygın taramalarda 12 sıtma vakası tespit edilmiştir. Vakaların genel durumları iyi olup ayaktan tedavileri devam etmektedir. Bölgede sivrisinek mücadelesi dahil gereken tüm tedbirler alınmıştır.”