McDonald’s kötü yola düşürdü

Seks işçisi olarak çalışan bir kadın, McDonalds hakkında suç duyurusunda bulundu.

McDonalds kötü yola düşürdü
30 Mart 2012 Cuma 08:36 tarihinde eklendi, 1.213 kez okundu.

 

Hayat kadını olarak çalışan Shelley Lynn, eski işyeri McDonalds’ı mahkemeye verdi. Kaliforniya'da bulunan McDonald's'da  20 yıl önce kasiyer olarak çalışan Shelley Lynn,  seks işçisi olarak çalışmasında rol oynadığı gerekçesiyle McDonalds hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
 
Yağmacı patronlara karşı kadın çalışanlarını korumadığı ve McDonald's’ın ödediği düşük maaş nedeniyle duygusal ve psikolojik olarak seks işçisi olarak çalışmaya zorlandığı gerekçesiyle dev hamburger zincirine dava açtı.
 
McDonalds’ın çalışanlarına saat başına 7,64 dolar öderken, Burger King’in 8 dolar, Taco Bell’in 7,83 dolar, Wendy’s’in ise 7,66 dolar ödediği kaydedildi.
 
Ekonomik zorlukların en çok vurduğu kesimin başında kadınların geldiği kaydedilirken,  özellikle Avrupa’da meydana gelen daralma nedeniyle öncelikle işlerine son verilen kemsin kadınlar olduğu bildiriliyor. Inter Press Service raporunda,  Portekiz’de ekonomik kriz nedeniyle iş bulamayan pek çok genç kadının seks işçisi olarak çalıştığı belirtildi. 

Gazeteport