Mersin'de 'Asla Yedirtmeyiz' pankartı

Mersin mitinginde Başbakan Erdoğan ile 17 Aralık operasyonu sonrası istifa eden Zafer Çağlayan'ın pankartı asıldı.

Mersinde Asla Yedirtmeyiz pankartı
13 Mart 2014 Perşembe 15:40 tarihinde eklendi, 1.442 kez okundu.
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bu seçim alışılmışın dışında bir seçim olduğunu belirterek, son günlerdeki sokak hareketlerine değindi. Kendi partisinin gençliğinin bu oyuna gelmediğini, medya, iş adamları ve Pensilvanya'nın sokakları terörize ettiğini öne süren Erdoğan, "AK Parti gençliğinin elinde molotof yok, taş yok, sopa yok. Tablet bilgisayar var, kalem var, kitap var, farkımız bu" dedi.
 
Erdoğan, Mersin'de eski stadyum yanındaki miting alanında yaklaşık 20 bin kişiye hitap etti. Konuşmasında MHP'ye ağırlıklı olarak yüklenen Erdoğan, sürekli 3'üncü parti olduğu için Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin koltuğunu bırakması gerektiğini söylerken, "MHP'li kardeşlerime sesleniyorum, yılların MHP'sinin DHKP-C gibi bir örgütle aynı safa yer alması senin kanına dokunmuyor mu? Türkiye düşmanlarıyla kol kola girmek avukatlık yapmak sana mı düştü ey MHP? Ey MHP senin bu Gezicilerle ne işin var? Nasıl yanyana durabiliyorsun? Marjinal örgütlerle, polise askere kurşun sıkan o terör örgütleriyle sen nasıl ittifak yapıyorsun?" dedi. 
 
ÇAĞLAYAN: SAAT ALMADIM
 
Miting meydanında, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının ardından bakanlıktan istifa eden Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan'ın da büyük boy bir posteri asıldı. Çağlayan Başbakan'dan önce miting meydanında yaptığı konuşmada da siyasete devam edeceğini belirterek, "Aslında bu dönemim sondu ama bu iftiralardan sonra ölümüne siyaset" dedi, kendisine armağan edildiği öne sürülen pahalı bir saati almadığını da söyledi.
 
DENİZDEN VE HAVADAN GÜVENLİK ÖNLEMİ
 
Başbakan Erdoğan'ın mitingi için Mersin'de olağan üstü önlemler alındı. Adana, Niğde, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve ilçelerden çok sayıda polis takviye olarak kentte geldi. 3 polis botu denizde önlem alırken, 1 polis helikopteri alan çevresinde miting öncesi ve sonrası güvenlik uçuşu yaptı. Kameralı helikopterden çekilen görüntüler anında merkeze ulaştırıldı. Miting alanı çevresinde Tevfik Sırrı Gür Stadyumu, Atatürk ve Silifke Caddesi ile Askerlik şubesi kesiminde park yasağı uygulandı. Miting alanı çevresinde yer alan tüm apartman girişleri sivil polisler tarafından tutuldu. Giriş ve çıkışlar kontrol altına alınırken, apartmanların tepelerine keskin nişancılar yerleştirildi. Alana girenler tek tek arandı. Erdoğan'ın miting alınan gideceği İsmet İnönü Bulvarı'nda tüm çöp konteynırları da kaldırıldı. Ayrıca protesto gösterisi için de Özgür Çocuk Parkı, Emekliler Parkı, Forum AVM, Barış Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda polis önlemi alındı.
 
PROTESTOCU GRUBA GÖZALTI
 
Halk Evleri üyesi yaklaşık 30 kişilik bir grup, ellerinde pankartlarla İstiklal Caddesi'nde toplanarak miting alanına yürümek istedi. Miting nedeniyle çevrede geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet ile grup arasında arbede çıktı. Arbede sırasında grup park halindeki Ak Parti seçim minibüsünün camlarını kırıp bayraklarını kopardı. Bunun üzerine Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tekrar gruba müdahale etti ve 5 kişi gözaltına aldı. Grubun geri kalanı ise Halk Evleri bürosunun bulunduğu Güvenç İş Hanı'na çıktılar. 
 
Başbakan Erdoğan'ın miting alanına girişi sırasında da SDP'li 15 kişlik grup miting alanına yaklaşmaya çalıştı. Pankart açıp slogan atarak Erdoğan'ın gelişine tepki gösteren 15 kişi polis tarafından gözaltına alındı.
 
ERDOĞAN İLE ÇAĞLAYAN'IN PANKARTI ASILDI
Mitingde meydana üzerinde Başbakan Erdoğan ve bir süre önce istifa eden eski bakan Zafer Çağlayan'ın resminin bulunduğu dev pankart asıldı. Pankartta 'Asla Yedirtmeyiz' yazısı yer aldı.

DHA