Minik Utku'nun organları 3 hastaya umut oldu

Adana’da beynindeki tümör nedeniyle ameliyat olan ancak bugün hayatını kaybeden Utku Yücel'in(6) organları 3 hastaya umut oldu.

Minik Utkunun organları 3 hastaya umut oldu
28 Şubat 2013 Perşembe 20:40 tarihinde eklendi.

 

Adana’da buz pistinde kayarken düşerek başını çarpan ve kaldırıldığı hastanede beyninde tümör olduğu tespit edilen Gazeteci Kemal Yücel’in minik oğlu Utku, Adana Valiliği’nin destekleriyle 19 Şubat’ta Acıbadem Hastanesi’nde ameliyat oldu.

Yaşam savaşını 9 gün sürdüren minik Utku, bugün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Acılı aile minik Utku’nun kalp, karaciğer ve böbreğini bağışlarken, organlar 3 hastaya umut oldu. Minik Utku’nun kalbi, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Servisi'nde doğuştan kalp kası bozulması ve yetmezliği yaşayan Melek Özcan'a, karaciğeri Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde yatan 2 yaşındaki bir çocuğa, böbreği ise Yüreğir Başkent Hastanesi’nde yatan bir hastaya nakledilmek üzere alındı.
 
Adana Acıbadem Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak, minik Utku’nun beyin ölümünün sabah itibariyle gerçekleştiğini belirterek, ailenin de bunun üzerine organları bağışladığını açıkladı. Minik Utku’nun karaciğerinin Çukurova Üniversitesi ekibi tarafından alınacağını ifade eden Prof. Dr. Soyupak, böbreğinin Yüreğir Başkent Hastanesi’nde yatan bir hasta, kalbin de İzmir’deki bir hastaya nakledilmek üzere ekiplerin yolda olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Soyupak, “Umarım alınan bütün organlar hayırlısıyla başka kişilere hayat verir, can verir o zaman belki herkesin acısı biraz daha hafifler.” dedi.
 
Babası gazeteci Kemal Yücel ile birlikte hafta sonu buz pistine giden minik Utku, burada kayarken kafasını yere çarpmış ve kaldırıldığı Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde çekilen MR’ında beyninde tümör olduğu tespit edilmişti. Adana Valiliği'nin desteğiyle 19 Şubat'ta beynindeki tümörün alınması için ameliyat olan Utku’nun beyin ölümü ise bugün sabah saatlerinde gerçekleşmişti.

CİHAN