Mladiç davasında 25 Haziran'da devam edilecek

Savaş suçu işlediği gerekçesiyle tutuklu bulunan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in, Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde daha önce ertelenen davasına 25 Haziran'da devam edileceği bildirildi.

Mladiç davasında 25 Haziranda devam edilecek
24 Mayıs 2012 Perşembe 19:27 tarihinde eklendi.

 

Davanın 17 Mayıs'ta yapılan duruşması, kanıtların Mladiç'in avukatlarına sunulmasında yaşanan hatalar nedeniyle belirsiz bir tarihe ertelenmişti. Mladiç'in avukatları ise duruşmanın 6 ay ertelenmesi talebinde bulunmuştu. 
   
Hakimler bugün, ilk tanığı daha makul bir sürede dinlemek istediklerini belirterek, 6 aylık erteleme talebini redderek, davanın görülmesine 25 Haziran'da devam edilmesi kararını verdi. 
   
Davada 400 tanığa dayanılarak hazırlanan iddianamenin okunmasının ardından ilk tanığın 29 Mayıs'ta mahkemeye gelmesi planlanmıştı. 
     
16 yıl aradan sonra geçen yıl mayıs ayında tutuklanarak Lahey'e getirilen Mladiç, 1990'lı yılların başında çıkan Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa'da soykırım yapmak ve binlerce masum sivili öldürtmek gibi suçlardan yargılanıyor. 
     
Ratko Mladiç, geçen yıl yapılan ilk duruşmasında suçlamaları reddederek, hakkındaki iddialara ilişkin, "Ülkemi ve milletimi korudum" demişti. 
     
Mladiç, Lahey'deki Scheveningen Hapishanesi'nde tutuluyor.