Mladiç'in yargılanmasına Pazartesi devam edilecek

Savaş suçu işlemekten yargılanan Bosnalı Sırpların eski komutanı Ratko Mladiç'in sağlık sebeplerinden dolayı dün ara verilen duruşmasına Pazartesi günü devam edilecek.

Mladiçin yargılanmasına Pazartesi devam edilecek
13 Temmuz 2012 Cuma 14:41 tarihinde eklendi.

 

Lahey'de eski Yugoslavya için kurulan savaş suçları mahkemesinde dün aniden rahatsızlanan eski Sırp General, güvenlik gerekçesiyle adı açıklanmayan bir hastaneye kaldırıldı. Mahkeme Başkanı, Mladiç-in bazı kontroller için 24 saat hastanede gözetim altında kalması gerektiğini bildirirken, duruşmalara Pazartesi günü devam edilmesi bekleniyor. 
   
Mladiç-in avukatı ise yaptığı açıklamada, eski Sırp generalin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Bir dizi kontrolden geçen ve beyin tomografisi çekilen Mladiç'in kan basıncı ve kanındaki şeker oranının yüksek çıktığı belirtildi. 
     
Uzun yıllar kaçtıktan sonra geçen sene yakalanan eski Sırp generalin yargılanması aşamasında 9 Temmuz'da tanıkların dinlenmesine başlanmıştı. 
     
Mladiç, 1990'lı yılların başında yaşanan Bosna Savaşı sırasında sivillere karşı suç işlemek, Srebrenitsa katliamında soykırım yapmak ve binlerce masum sivili öldürtmek gibi 11 ayrı suçtan yargılanıyor. 
     
Hakkındaki suçlamaları -ülkemi ve milletimi korudum- diyerek reddeden Mladiç, Lahey-de bulunan Scheveningen hapishanesinde kalıyor.