Monti'nin istifası bekleniyor

İtalya'da, Başbakan Mario Monti'nin daha önce parlamentonun onaylamasının ardından istifa edeceğini duyurduğu kritik bütçe yasa tasarısı, parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde de onaylandı.

Montinin istifası bekleniyor
21 Aralık 2012 Cuma 20:04 tarihinde eklendi.

 

Monti'nin parlamento tarafından onaylandıktan sonra istifa edeceğini açıkladığı bütçe yasa tasarısı, dün parlamentonun üst kanadı Cumhuriyet Senatosu'nda kabul edildikten sonra, bugün jet hızıyla 630 sandalyeli Temsilciler Meclisi gündemine geldi. Gün boyu üzerinde görüşmelerin sürdüğü kritik bütçe yasasına akşam saatlerinde yapılan oylamada, 55 'hayır' oyuna karşılık 305 'evet' oyuyla onaylandı. Oylamada, yasaya 5 de çekimser oy çıktı. 
 
Gözler, oylamanın ardından başbakanlık sarayında son kez bakanlar kurulunu toplayacak olan Başbakan Mario Monti'nin bu toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ile yapacağı görüşmeye çevrildi. Monti'nin, bu görüşmede istifasını sunması bekleniyor. 
 
Ekonomi profesörü Mario Monti liderliğindeki, ekonomi ve alanında uzmanlardan oluşan teknokrat hükümet, 13 aydır görevde idi. 
 
Ülkenin, 24 Şubat 2013 tarihinde genel seçimlere gitmesi öngörülüyor.