Muhteşem Yüzyıl'a kadınlar sahip çıktı

İşte kadınların gözüyle Muhteşem Yüzyıl'a verilen cezanın sebebi

Muhteşem Yüzyıla kadınlar sahip çıktı
13 Ocak 2011 Perşembe 11:29 tarihinde eklendi, 2.913 kez okundu.

 

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Muhteşem Yüzyıl dizisi hakkında RTÜK uzmanlarının verdiği, "Dizi, Türk aile yapısına aykırı düşüyor" kararını eleştirerek, RTÜK'ün tavrının yanlış olduğunu belirtti.
 
Televizyon Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'de çok sayıda "kuma' içerikli dizinin gösterimde olduğunu ve bu dizilerde kadına yönelik şiddetin adeta alışkanlık haline getirildiğini ifade ederek, "Böylesi diziler Türk aile yapısına aykırı düşmüyor da, bu dizimi düşüyor? Ben bu kararın alınmasında aile yapısının değil, Dini sebeplerin etkin olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
 
Dizi hakkında bir kesim insanın yaptığı eleştirilerin ve RTÜK'ün aldığı kararın "Türk aile yapısı" düşünüldüğü için alınmadığını ifade eden Güllü, "Geçmişinizle mutlaka övüneceksiniz, geçmişimiz yani Osmanlı olmazsa olmazımızdır. RTÜK de bu konuda bazı din odaklı kesimlerin gösterdiği tepkiye ve hassasiyete boyun eğdiği için bu kararı aldı. Biz de birçok dizi için kaldırılması talebiyle RTÜK'e başvuru yaptık, eğer Türk aile yapısını dikkate alacak olsalardı bizim başvurularımıza da önem verirlerdi. Umarım siz, biz ayrımı yapılmaktan artık vazgeçilir ve hükümet tüm kesimin temsilcisiymiş gibi bir tutum takınmaya başlar" dedi.