Müzakereler 21-22 Ocak'ta İstanbul'da

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ''nükleer tesisleri incelemeye açan ender ülkelerden biri olduklarını'' ve bu konuda yaptıkları davet ile İstanbul'daki müzakerelerin farklı konular olduğunu söyledi

Müzakereler 21-22 Ocakta İstanbulda
11 Ocak 2011 Salı 14:44 tarihinde eklendi.

 

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, haftalık olağan basın toplantısında yaptığı açıklamada, '5 artı 1' ülkeleriyle 21-22 Ocak'ta İstanbul'da müzakere yapılması konusunda anlaşmaya vardıklarını hatırlattı.
 
Nükleer tesislerin ziyaret edilmesi için bazı ülkelere davetiye gönderdiklerini hatırlatan Mihmanperest, bazı ülkelerin olumsuz cevap vermelerinin İstanbul'daki müzakereleri etkilemeyeceğini, bu konuların birbirinden bağımsız olduğunu bildirdi.
 
Davetin güven artırıcı ve olumlu bir adım olduğunu belirten Mihmanperest, "Davet ile gurur duyuyoruz. Biz nükleer tesislerini incelemeye açan istisnai ülkelerden biriyiz. Bu, bizim nükleer enerji faaliyetlerimizin şeffaf ve barışçıl olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
 
Mihmanperest, BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ve Almanya'dan oluşan '5 artı 1' ülkeleriyle yapılacak müzakerelerde daha fazla işbirliği için ortak konular üzerine yoğunlaşılacağını da kaydetti.
 
Taraflar en son 6-7 Aralık 2010'da İsviçre'nin Cenevre kentinde müzakerelerde bulunmuştu.