"Nasıl kıvıracağını şaşırıyorsun"

Tuncay Özkan'ın AİHM'e yaptığı şikayetin reddedilmesi Dört Bir Taraf'ı karıştırdı.

Nasıl kıvıracağını şaşırıyorsun
15 Şubat 2012 Çarşamba 11:17 tarihinde eklendi.

 

Ergenekon sanığı olarak Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tuncay Özkan’ın AİHM’e özgürlük, güvenlik ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine yönelik şikayeti, CNN Türk’te ekrana gelen Dört Bir Taraf programını karıştırdı.
 
AİHM’NİN TUNCAY ÖZKAN KARARI
Nagehan Alçı’nın mahkemenin kararını ısrarla gündeme taşımasıyla başlayan tartışmada gergin anlar yaşandı. AİHM’in Tuncay Özkan’ın başvurusu üzerine verdiği kararı, Ergenekon davasının doğruluğunun kabul edildiğine dair bir kanıt olarak sunan Alçı, programın diğer katılımcıları Enver Aysever ve Altan Öymen’i özür dilemeye davet etti.
 
NASIL KIVIRACAĞINI ŞAŞIRIYORSUN
Program, bunun üzerine Altan Öymen ve Nazlı Ilıcak’ın da katılımıyla hararetli bir tartışmaya sahne olurken, AİHM’nin Tuncay Özkan’la ilgili verdiği karar bir daha okundu. Verilen kararda söylenmek istenenin, Nagehan Alçı’nın anlattığından farklı olduğunu ileri süren Enver Aysever’i, Alçı "okuduğunu anlamamakla" suçladı. Aysever’in tepki vermesi üzerine Nagehan Alçı eleştirilerini sürdürerek "Enver, nasıl kıvıracağını şaşırıyorsun" dedi.