Nazarbayev, Reyhanlı saldırılarını kınadı

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Dışişleri Bakanı Yerlan İdrissov, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyı kınadı

Nazarbayev, Reyhanlı saldırılarını kınadı
13 Mayıs 2013 Pazartesi 12:20 tarihinde eklendi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ve Dışişleri Bakanı Yerlan İdrissov, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıyı kınadı.

Kazakistan Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Nazarbayev ve İdrissov’un Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na saldırıları kınayan birer taziye mektubu gönderdiklerini açıkladı. Nazarbayev’in mektubunda, “Ekselansları, değerli kardeşim. Türkiye’nin Reyhanlı ilçesinde vuku bulan saldırıların neticesinde birçok suçsuz insanların hayatlarını kaybettikleri ve yaralandıkları hakkındaki olumsuz haberi derin üzüntüyle karşıladım. Terörün genişlemesi günümüzde hepimizin ortak sorunumuza dönüşmektedir. Kazakistan, uluslararası güvenliğe zarar verecek teröristik tüm türlerini var gücüyle kınamaktadır. Üzücü olayın neticesinde hayatlarını kaybedenlerin ailelerinin ve yakınlarının üzüntülerine ortak olduğumuzu belirtiyor, başsağlığı diliyorum.” ifadeleri yer aldı.

Öte yandan Dışişleri Bakanı İdrissov da Davutoğlu’na gönderdiği mektubunda, saldırıları üzüntü ile karşıladığını belirterek, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarının üzüntülerini paylaşıp başsağlığı dileklerini iletti. Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev de TBMM Başkanı Cemil Çiçek başta olmak üzere bazı makamlara saldırıyı kınama ve taziye mesajı gönderdi.


CİHAN