Neşet Ertaş'a son görev

“Bozkırın Tezenesi” lakaplı ünlü ozan Neşet Ertaş, memleketi Kırşehir’de son yolculuğuna uğurlandı. Neşet Ertaş'ın cenazesi, vasiyeti üzerine babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucunda açılan mezara defnedildi.

Neşet Ertaşa son görev
26 Eylül 2012 Çarşamba 15:34 tarihinde eklendi, 3.732 kez okundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Halk Müziği sanatçısı Neşet Ertaş'ın cenazesine katılanların bir gerçeği ortaya koyduğunu belirterek, ''Sevgi büyük, sevenler çok, öyleyse inanıyorum ki yeri de çok faziletli olacaktır. Yolun açık olsun diyorum üstad Allah'a emanet ol'' dedi. 

     
Başbakan Erdoğan, Ertaş'ın cenaze namazının kılınmasının ardından yaptığı konuşmasına, Kur'an-ı Kerim'den, ''Her nefis ölümü tadacaktır. Sonra hepiniz bize döndürüleceksiniz'' ayetini okuyarak başladı. 
     
Erdoğan, ''Şu anda huzurumuzda işte bir nefis, çok değerli dostumuz, ağabeyimiz, kardeşimiz, ozanımız, bozlakçımız, türküde öncü isim Neşet Ertaş, musalla taşında. Artık sözü yok. Sadece şu musallada bize nasihati var: 'İşte ben de sizler gibi yaşadım. Sazımla sözümle neyim var neyim yok hepsini ortaya koydum. Örnek olacak şeyler söyledim ve bir çizgi ortaya koydum. İşte şimdi ben de emanet olan nefsimi sahibine teslim ettim ve O'na dönüyorum'' diye konuştu. 

     
''Aslında hepimiz garibiz''
     
Neşet Ertaş'ın, eserlerinde mahlas olarak ''Garip''i kullandığını hatırlatan Erdoğan, ''Çünkü o, bu yalan dünyaya da garip olarak bakıyordu. Garip geldik, garip gideceğiz. Hepimiz aslında garibiz. Trilyonlar, milyonlar, makamlar mevkiler hepsi boş. Gidilecek olan yer malum iki metreküp kabir. O kabirde aslına dönecek. Çünkü topraktan geldik, yine toprağa dönüyoruz'' dedi. 
     
Neşet Ertaş'ı, ''üstad'' olarak niteleyen Erdoğan, çeşitli vesilelerle bir araya geldiklerini anlattı. Erdoğan, ''Onun duyguları, Anadolu'nun bir sesi oluşu, Çiçekdağı'nın bir sesi oluşu, bize de farklılıklar sunuyordu. Ben artık bu sazın susmasından öte inşallah devamını da yetiştirdiklerinden bekliyoruz. Çünkü bunlara çok ihtiyacımız var. O birliğe, o beraberlik çağrısına çok ihtiyacımız var'' diye konuştu. 
     
''Rabbim inşallah cennetiyle, cemaliyle şereflendirir'' temennisinde bulunan Başbakan Erdoğan, ''Ailesinin ve milletimizin başı sağolsun. Zaten burada toplanan şu cemaatle de ortaya bir gerçek konuluyor. Sevgi büyük, sevenler çok, öyleyse inanıyorum ki yeri de çok faziletli olacaktır. Yolun açık olsun diyorum üstad Allah'a emanet ol'' diyerek sözlerini tamamladı.

Türk halk müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaş'ın cenazesi, vasiyeti ürezine babası Muharrem Ertaş'ın ayak ucuna defnedildi. 
     
Ertaş'ın cenazesi, Ahi Evran-ı Veli Camisi'nde düzenlenen cenaze törenin ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracıyla Bağbaşı Mezarlığı'na getirildi. 
     
Burada kalabalık bir grup tarafından karşılanan cenaze, vasiyeti üzerine babasının mezarının ayak ucunda açılan mezarda toprağa verildi. Cenazenin defnedilmesi sırasında Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. 
     
Mezarlıktaki programa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve binlerce kişi katıldı.